Prečo veríme stolom VarioLAB?

Laboratórne stoly. Spojenie, pod ktorým si každý z nás predstaví niečo iné. No úplne jasnú predstavu v tom majú tí, pre ktorých je to prirodzeným pracovným prostredím. Pracovný priestor elektrotechnika by mal v prvom rade spĺňať všetky špecifické požiadavky – či už na vzdelávanie nádejných talentov, alebo efektívny výkon pracovných povinností. Mal by byť bezpečným a organizovaným miestom s intuitívnym umiestnením prístrojov a meracích prístrojov.
Toto je archívny článok z 23.08.2021. Niektoré informácie v ňom už nemusia byť aktuálne a v zhode so súčasným stavom. V prípade pochybností Vám radi poskytneme aktuálne informácie.

Spoločnosť SOS electronic sa v rámci svojho portfólia ponúkaných produktov a služieb už niekoľko rokov okrem iných odborných oblastí venuje aj dizajnovaniu a dodávke komplexného riešenia laboratórnych stolov pre spoločnosti, organizácie a školy. 

Prečo veríme stolom VarioLAB?

V rozhovore s Ladislavom Horvatom, ktorý má v spoločnosti SOS electronic viac ako 23-ročné skúsenosti s technickou podporou a predajom, sme sa rozprávali o praktických radách a skúsenostiach pri návrhoch konkrétnych riešení pre klientov."

Ak si prejdeme ponuku našich riešení, nájdeme v prevažnej miere výrobcu Diametral. V čom sú ich produkty výnimočné?

So spoločnosťou Diametral spolupracujeme už viac ako dvadsať rokov. Možno to vyznieva ako klišé, no v spoločnosti SOS electronic nám skutočne veľmi záleží na kvalitnej ponuke produktov, a to od spoľahlivých partnerov. Spoločnosť Diametral spĺňa všetky štandardy na zaradenie riešení Variolab do nášho portfólia. Výnimočné na tejto firme je aj to, že sú nielen tvorcami, ale aj samotnými užívateľmi svojich produktov. Poznajú preto reálne požiadavky na kvalitu a vyhotovenie nielen „z papiera“, ale doslova z praxe. Dizajn ich výrobkov je veľmi precízny a výroba je neustále kontrolovaná tak, aby spĺňala tie najrôznejšie požiadavky celého trhu. Ide pritom o modulárny systém, ktorý je možné prispôsobiť doslova každému. A práve tým si nás získali. Kvalitou, precíznosťou a vyhotovením svojich výrobkov.

Pre koho sú produkty vzhľadom na ich parametre určené?

Každému, kto pracuje na dennej báze s elektronikou. Osobne považujem za veľkú výhodu hlavne to, že finálne riešenie si vie v spolupráci s našou podporou nadefinovať sám, a to aj neštandardne. Predstavme si, že zákazník veľmi často pracuje s osciloskopom, pričom potrebuje veľký držiak na výkresy. Svetlo bude prichádzať sprava a ešte k tomu je ľavák. Aj napriek tomu si vie moduly prispôsobiť tak, aby mu jeho pracovné prostredie úplne vyhovovalo. Možno si poviete, že je to detail. Lenže práve tie často rozhodujú o tom, ako sa na svojom pracovisku cítime. Vďaka našej práci, pri ktorej zhodnocujeme všetky požiadavky a precízne navrhujeme riešenia, nás denne oslovujú odborné či technické školy, priemyslovky a univerzity. No musím priznať, že už aj súkromné spoločnosti, ktoré majú svoje vlastné RnD oddelenia – teda vlastné vývojové a výskumné oddelenia.


Ako obvykle postupujú zákazníci pri záujme a objednávke laboratórnych stolov?

To závisí od toho, kto je zákazníkom. Školy majú iné postupy ako súkromné spoločnosti. Ale ak niekto premýšľa o kúpe laboratórneho stola, určite by som navrhoval, aby sa najprv poradil s odborníkom, ktorý už má za sebou viac ako jednu realizáciu. Tu však nehovorím o obchodnom rokovaní, ale praktických skúsenostiach, kde skutočne často rozhodujú detaily. Stáva sa, že napríklad školy navrhujú do výberového konania súpravu len podľa obrázka z katalógu. Stôl im potom v skutočnosti nevyhovuje. Pritom práve laboratórne stoly vedia byť naozaj užitočným nástrojom výučby. Tým, že tieto produkty sú súčasťou nášho portfólia niekoľko rokov a pochváliť sa môžeme radom mnohých realizácií, vieme s efektívnym výberom a nadizajnovaním riešenia pomôcť, a to aj priamo na mieste, kde budú stoly inštalované. Niekedy je lepšie raz vidieť... Pre overenie spoločných rozhodnutí pritom využívam aj dlhoročné vzťahy a kontakt priamo so spoločnosťou Diametral.

Prečo veríme stolom VarioLAB?

S kým v rámci organizácií v procese návrhu riešení komunikuješ?

Všeobecne by sa dalo povedať, že zrejme s každým. V prvom rade s niekým, kto bude riešenie využívať a prevádzkovať. Pri školách pracujem v prevažnej miere s pedagógmi, pri firmách a organizáciách s odbornými pracovníkmi. Hovoríme s nimi o potrebách a špecifikách ich práce, nedostatkoch súčasného pracoviska, víziách a plánoch. Aj tie sú veľmi dôležité, pretože riešenie navrhujeme s výhľadom niekoľkých rokov. V neposlednom rade je to prevádzka miesta, na ktorú sú kladené požiadavky na energie a zabezpečenie. A samozrejme so samotným objednávateľom, s ktorým rokujeme o finančných možnostiach, dodávke a ďalších detailoch nášho servisu, ktorý zákazníkovi poskytujeme.

Čo je na začiatku dôležité definovať zo strany zákazníka?

V prvom rade by mal byť definovaný priestor, kde chce zostavu umiestniť alebo koľko priestoru chce na to vyhradiť.
V triedach je napríklad dôležitá otázka usadenia žiakov. Niekedy je ten priestor dostatočne veľký na to, aby boli stoly po obvode miestnosti a ešte aj v strede, kde sú zariadenia, a teda aj sedenia umiestnené oproti sebe. Ale samozrejme, už sme tvorili pracovisko, kde si zákazník vybral iba jeden stôl. Dôvodom bol nielen rozpočet, ale aj obmedzený priestor. Zvyknem zákazníkom radiť, nech si zmerajú aj priestor na pohyb okolo stolov. Je totiž rozdiel, keď ide o školu či firmu, či ide o priestor, v ktorom sa nachádzajú ľudia len na určitý čas, alebo je pohyb okolo stola prirodzene rušnejší.


Ktoré zostavy sú zákazníkmi najčastejšie žiadané?

Môžem povedať, že vo väčšine prípadov je to VarioLAB, potom VarioCLICK. Úplne novým produktom je UnoVolta, ktorý však zatiaľ, aj napriek svojej kvalite, nie je medzi zákazníkmi známy.

Prečo veríme stolom VarioLAB?

Je dizajnovanie riešenia náročné?

Vzhľadom na širokú ponuku produktov sortimentu Diametral a nespočetné možnosti modulácie proces dizajnovania náročný nie je. Na všetky neštandardné požiadavky a potreby existuje riešenie. Keďže zostavy vieme zložiť podľa ľubovoľných predstáv, vieme pridávať a stavať stoly presne podľa požiadaviek. Stoly môžu byť pritom súčasťou hoci aj zložitejších setov zložených zo skríň, skriniek, zásuviek, dokonca stoličiek. Ak sa vytvorí kostra, potom ju môžeme plniť rôznymi elektrickými, príp. elektromechanickými modulmi. Najčastejšie sú to laboratórne zdroje, multimetre, autotransformátory, osciloskopy a zaujímavé je aj učiteľské ovládanie žiackych stolov. Keďže konštrukcia je stabilná a nosnosť dosky je až 150 kilogramov, možností sa ponúka naozaj veľa.

Aké praktické kroky zákazníci robia pred dodávkou zariadení?

Samotný produkt a komplexné riešenia nevyžadujú žiadne špeciálne úpravy. Zákazníci si väčšinou pred príchodom stolov upravujú priestory. Vymaľujú, natiahnu nové elektrické rozvody, ak je to potrebné, vymenia dlážku. V podstate je to ako s novým nábytkom v našich domácnostiach. Keď máte pekný nový kus nábytku, chcete ho dať na čisté miesto. Uvedenie zariadení do života je často spojené aj s „prestrihnutím červenej pásky“, teda kupuje sa aj tá. :)

Ako dlho trvá celý proces od objednania po dodanie?

Obvyklá dodacia lehota od termínu záväzného objednania je 10 až 12 týždňov, pričom zariadenie je dodávané zákazníkovi priamo z výrobnej haly výrobcu.


Prečo veríme stolom VarioLAB?

Ako funguje následný servis?

Výrobca garantuje záručnú lehotu 24 mesiacov na elektrické moduly. Pri samotnej konštrukcii ide o 36 mesiacov. Prv než sa zariadenie odovzdá, prejde výstupnou kontrolou. Ja ako človek, ktorý projekt riešil od začiatku, prípadne mnou poverený kolega, som pri odovzdávaní osobne. Za celých 12 rokov som proces reklamácie riešil iba v jednom jedinom prípade. Išlo pritom len o hrot na spájkovačke a vyriešila sa v extrémne krátkom čase. A aj to je dôvod, prečo osobne veľmi rád pracujem so zákazníkmi na projektoch a riešeniach od VarioLabu. Viem, že zákazník bude spokojný.

Variolab stoly v rôznych zostavách nájdete v učebniach a technických priestoroch týchto škôl a spoločností:  

  • Stredná odborná škola, Veľký Krtíš (Dodací list) (Položkový rozpočet)
  • Letecká fakulta Technickej univerzity, Košice
  • Spinea Technologies, Prešov
  • Ministerstvo obrany SR, Bratislava
  • Stredná priemyselná škola elektrotechnická, Prešov
  • Marelli, Kechnec
  • Stredná odborná škola automobilová, Košice
  • Stredná odborná škola Technická, Zvolen
  • Súkromná Stredná odborná škola, Poprad-Veľká
  • Stredná odborná škola informačných technológií, Ostrovského 1, Košice
  • Stredná priemyselná škola strojnícka a elektrotechnická, Nitra
  • Stredná odborná škola, Snina
  • Spojená škola Detva
  • Fakulta výrobných technológií Technickej univerzity v Košiciach so sídlom v Prešove
  • Spojená škola, Púchov
  • Piaristická spojená škola Františka Hanáka
  • Stredná odborná škola Nováky

Prečo veríme stolom VarioLAB?

Mnohé z týchto škôl a spoločností nám napísali referencie, ako sú spokojné s modulmi a laboratórnym nábytkom VarioLAB:


S dodaním a montážou neboli žiadne problémy, všetko realizovala dodávateľská firma. Stoly fungujú spoľahlivo a k spokojnosti vyučujúcich aj študentov.“ Stredná odborná škola, Nováky


Po osobnom stretnutí s pánom Mikulcom sme dostali základné informácie, ako zostaviť nadstavby VarioLAB z modulov, ktoré sú v ponuke. Jednotlivé moduly vyberali majstri odborného výcviku. Pri zostavovaní nadstavieb sme bez problémov prispôsobili pôvodné vybavenie školských dielní množstvu a rozmerom nadstavieb VarioLAB. Zrealizovali sme novú elektroinštaláciu v dielňach a celkovú rekonštrukciu jednotlivých dielní.“ Mgr. František Krempaský, hlavný majster odborného výcviku, Súkromná stredná odborná škola, Poprad

Laboratórne stoly máme od roku 2015, teda šiesty rok. Stále vyzerajú ako nové a okrem výmeny poistiek sme nezaznamenali žiadne problémy." Ing. Jana Halagová, Vedúca PK združených predmetov, Stredná odborná škola technická, Volgogradská 1, Prešov


Ak sme vo vás vzbudili zvedavosť a chcete viac detailov, otvorte si náš článok o laboratórnych stoloch VarioLAB.


Máte záujem o viac informácií alebo o konzultáciu k laboratórnym stolom značky Variolab?
Prípadne máte inú otázku či požiadavku? Je to jednoduché. Vyplňte nasledujúci formulár, radi vám pomôžeme.

* Hviezdičkou (*) označené údaje sú povinné.

Nezmeškajte takéto články!

Páčia sa Vám naše články? Nezmeškajte už ani jeden z nich!
Nemusíte sa o nič starať, my zabezpečíme doručenie až k Vám.

Súvisiace články

Súvisiace kategórie produktov

Hlavné produkty


VarioLAB+ VARIOLAB  
VarioLAB+

Komplexný systém laboratórneho nábytku pre elektrotechniku

Laboratórne stoly VarioLab+

Obj. číslo: 61236
Výrobca: VARIOLAB
  • Vložiť do košíka
  • Vyžiadať cenu
  • Pridať k obľúbeným
  • Sledovať produkt
  • Pridať produkt do porovnávača
Vyžiadať cenu

Doplňujúce produkty


VarioClick Lambda VARIOLAB  
VarioClick Lambda

Modulárny výukový systém pre elektrotechniku

Laboratórne stoly VarioClick Lambda

Obj. číslo: 221146
Výrobca: VARIOLAB
  • Vložiť do košíka
  • Vyžiadať cenu
  • Pridať k obľúbeným
  • Sledovať produkt
  • Pridať produkt do porovnávača
Vyžiadať cenu

VertiGO VARIOLAB  
VertiGO

Pracovný stôl pre vývoj a výrobu

Laboratórne stoly VertiGO

Obj. číslo: 221147
Výrobca: VARIOLAB
  • Vložiť do košíka
  • Vyžiadať cenu
  • Pridať k obľúbeným
  • Sledovať produkt
  • Pridať produkt do porovnávača
Vyžiadať cenu

VarioLift VARIOLAB  
VarioLift

Pracovný stôl s nastaviteľnou výškou pracovnej plochy

Laboratórne stoly VarioLift

Obj. číslo: 340291
Výrobca: VARIOLAB
  • Vložiť do košíka
  • Vyžiadať cenu
  • Pridať k obľúbeným
  • Sledovať produkt
  • Pridať produkt do porovnávača
Vyžiadať cenu

VariWork Economy VARIOLAB  
VariWork Economy

Pracovný stôl pre výrobné a servisné pracoviská

Laboratórne stoly VariWork

Obj. číslo: 340293
Výrobca: VARIOLAB
  • Vložiť do košíka
  • Vyžiadať cenu
  • Pridať k obľúbeným
  • Sledovať produkt
  • Pridať produkt do porovnávača
Vyžiadať cenu

Vibra Zero VARIOLAB  
Vibra Zero

Antivibračné stoly pre meracie prístroje a váhy

Antivibračné stoly VibraZero

Obj. číslo: 340294
Výrobca: VARIOLAB
  • Vložiť do košíka
  • Vyžiadať cenu
  • Pridať k obľúbeným
  • Sledovať produkt
  • Pridať produkt do porovnávača
Vyžiadať cenu
Súhlasíte s ukladaním cookies?
Vitajte na stránkach SOS electronic. Skôr než vstúpite do nášho online sveta, vás chceme požiadať o možnosť ukladania súborov cookies do vášho prehliadača. Váš súhlas nám pomôže zobrazovať stránku bezchybne, merať jej výkon a sledovať ďalšie štatistiky. Okrem toho Vám môžeme prinášať ponuku našich produktov a služieb šité doslova na mieru. Cookies poskytujeme aj tretím stranám. No u nás ste v bezpečí.
Správne fungovanie webu
Stabilnejšia technická kontrola
Lepšia marketingová ponuka

Viac o súboroch cookies
Viac o spracovaní osobných údajov

Nevyhnutné Len vybrané Prijať všetky cookies