Relé RTH34024 (1415039-1), stálica v našom sortimente, je primárne určené pre montáž do DPS a vďaka svojej veľkosti nezaberie ani veľa miesta.

Navyše vďaka rozloženiu vývodov je možné bez problémov dodržať izolačné medzery medzi spínaným napätím a napätím ovládajúcim cievku relé (izolačné napätie cievky a kontaktu 5000Vrms), takže dokáže spínať sieťové napätie až 400VAC.

Pre bežné priemyselné použitie sa relé vyrába s cievkou na 24VDC, ale je k dispozícii aj variant na 12VDC (RTH34012). Pri dnešnom trende stálej miniaturizácie, toto relé vyhovie v tých najnáročnejších priemyselných aplikáciách s dôrazom na dlhodobú životnosť, ktorá je nutná pri komponentoch osadených na DPS bez možnosti ich výmeny.

Ďalším dôležitým faktorom je teplota okolia. Séria RTH zvládne pracovať v prostredí s teplotou siahajúcou až k 105 ° C. V praxi potom vyhovie v zariadeniach, ktoré môžu generovať veľké teplo, ako sú napríklad obvody výkonových pohonov, kotlov a rôznych systémov automatizácie.

Niekedy je však potrebné umiestniť relé do rozvádzača a pripojiť k nemu kabeláž. Aj toto je možné, ak sa použije pätica RT7872P, RT78725, RT78726 alebo podobné. Týmto rozšírením získame možnosť rýchlej výmeny relé v aplikáciách s veľkým počtom pracovných cyklov.

Možností je naozaj veľa a aj keď sa jedná len o malú súčiastku, jej správny výber je kľúčový a nemožno ho podceniť. Pozrite si našu ponuku, určite tam nájdete to správne relé aj pre vaše zariadenie.

Ak potrebujete ďalšie informácie, alebo sa zaujímate aj o iné produkty TE Connectivity, radi vám poradíme na adrese info@soselectronic.sk