MC90 je štvorpásmový plnohodnotný modul GSM/GPRS/GNSS/Wi-Fi, umiestnený v puzdre LCC. Podporuje technológiu hybridného polohovania, ktorá zahŕňa lokalizáciu GNSS, Cell ID a Wi-Fi. Vyznačuje sa nízkou spotrebou energie a podporuje funkciu Dual SIM karty s jednoduchým pohotovostným režimom (aktívna len jedna SIM karta).

Vďaka hybridnej polohovacej technológii podporuje MC90 sledovanie polohy v rámci budov i vo vonkajšom prostredí. GNSS + Cell ID + hybridné umiestnenie Wi-Fi zabezpečuje, že modul dokáže sledovať polohu aj v oblastiach so slabým alebo žiadnym signálom. Technológia Wi-Fi sa používa na zabezpečenie sledovania pozície vo vnútri budov (predpokladom je prítomnosť WiFi sietí v budovách).

MC90 tiež podporuje technológiu EPOTM, ktorá vopred prepočítava polohu satelitov, tzv. Extended Prediction Orbit na zrýchlenie TTFF bez potreby ďalšieho servera. Na základe údajov EPO funkcia QuecFastFix Online ďalej znižuje TTFF pri studenom štarte. Technológia EASYTM umožňuje veľmi rýchle prvé určenie polohy, keď nie je dostatok satelitných informácií. Úsporný režim GLP (GNSS Low Power) zaručuje vysokú presnosť polohovania pri veľmi nízkej spotrebe energie. Zabudovaná LNA poskytuje modul so zvýšenou RF citlivosťou a mimoriadnymi výkonmi pri získavaní / sledovaní aj v slabých oblastiach signálu.

Kompaktné rozmery, vysoký výkon pre prepočet polohy, nízka spotreba energie a dvojité (u)SIM rozhranie robia MC90 najlepšou voľbou pre širokú škálu aplikácií M2M, ako je systém zdieľania bicyklov, študentská identifikačná karta, sledovanie vozidiel, nositeľné zariadenia, sledovanie zvierat, sledovanie majetku, záznamník jazdy atď.

Modul MC90 bude dostupný až na jar v roku 2019. Ale už teraz si u nás môžete objednať vzorky na testovanie MC90 Engineering sample a MC90CA-TEA Engineering sample.

Ak potrebujete ďalšie informácie, alebo sa zaujímate aj o iné produkty značky Quectel, neváhajte nás kontaktovať na adrese info@soselectronic.sk