Našu stenu pri vstupe do budovy "obliekame" do nového každý druhý rok. Farebná plachta, ktorá sa zavesí, je dielom aj našich detí. Tento rok sme požiadali o pomoc deti zo Satelitu Slnečnica, s ktorými sa nám veľmi dobre spolupracuje. Spolu s našimi SOSíčatmi si svoju maliarsku šichtu odkrútili v jednu januárovú sobotu. O grafiku sa nám postarala košická výtvarníčka Zuzana Bobrovská.

Zaveseniu plachty predchádzalo dlhé čakanie kvôli krutým poveternostným podmienkam. Dobrovoľne vyliezť na strechu pri sile vetra 28km/hod. je viac než odvážne. Ale podarilo sa. V jeden marcový deň sa nad nami počasie zmilovalo. Zavesili sme ju za výdatného dažďa.

Na krst plachty dorazil aj Rastislav Trnka, predseda Košického samosprávneho kraja a pani Iveta Koreňová zástupkyňa detského domova.

S deťmi zo satelitu a s ich “tetami” pani Hoffejovou a pani Martonovou sme si užili dobrú zábavu pri zasypávaní plachty konfetami a papierovými kvetinami. Ďakujeme všetkým za radosť z dobre vykonanej práce a za spokojné úsmevy.
Tak o 2 roky opäť :)