Skrinka z nehrdzavejúcej ocele alebo hygiena na prvom mieste

Nerezová oceľ sa široko používa vo výrobe potravín a farmácii. Vyznačuje sa prídavkom chrómu - najmenej 10,5 percenta z celkového zloženia. Chróm je vysoko reaktívny na kyslíkové prostredie a na svojom povrchu rýchlo vytvára vysoko odolnú pasivovanú bariéru, ktorá chráni vnútorné štruktúry pred ďalšou koróziou. Nerezová oceľ sa dá ľahko čistiť a dezinfikovať. Jej hladký povrch – ktorý je výsledkom leštenia – nepodporuje rast baktérií a plesní, vďaka čomu je ideálny na použitie v odvetviach ako je spracovanie potravín, kde je prvoradá hygiena a čistota.

obr2785_paf9db7944fcd.jpg

Nerezová oceľ triedy 316 obsahuje 16 až 18 % Cr, 10 až 14 % Ni a 2 až 3 % Mo. V spojení s chrómom poskytuje molybdén vynikajúcu odolnosť voči napadnutiu väčšinou chemikálií a zvýšenú odolnosť voči chloridovej korózii v porovnaní s oceľou triedy 304. Vďaka tomu je vhodnejšia na spracovanie mäsových výrobkov a potravín s miernym obsahom soli.

Krytie

Panelové počítače LexSystem sú dostupné vo verziách IP66, IP67 alebo IP69K. Pre zachovanie ochrany IP67 alebo IP69K musia byť panelové počítače zostavené priamo výrobcom. Po otvorení u zákazníka nie je možné zaručiť krytie vyššie ako IP66.

Stupeň krytia IP69K poskytuje úplnú ochranu proti vniknutiu prachu a ochranu pred striekajúcou horúcou vodou s teplotou 80 °C pod vysokým tlakom 8–10 MPa (80–100 bar).

Stupeň krytia IP69K je najvyššia dostupná ochrana.

Séria stainless

Táto séria obsahuje 10,4” a 15,1” model s rezistívnym dotykovým panelom a 19” model s kapacitným dotykovým panelom. Všetky modely pracujú v rozsahu teplôt okolia -20 až +60°C a majú široký rozsah vstupného napätia 9 až 36V DC. Štandardná konfigurácia využíva 2,5” jednodoskový počítač (SBC) 2I385HW-D94 s procesorom Intel Celeron J1900 a zabudovanou 4GB RAM alebo 2I640HW-E13 s procesorom Intel Atom x6413E a 8GB RAM na doske. SBC môže použiť mSATA SSD polovičnej alebo plnej veľkosťi alebo 2,5” SSD s montážnou sadou.

Vodotesné konektory M12

Všetky rozhrania používajú štandardné vodotesné konektory M12.

 10,4” panelový PC obsahuje sedem konektorov.

Panelový počítač z nehrdzavejúcej ocele s krytím IP69K

Panelové PC 15,1” a 19” majú osadených sedem konektorov a voľné sloty pre dva ďalšie konektory.

Panelový počítač z nehrdzavejúcej ocele s krytím IP69K

Všetky konektory sú chránené vodotesnou krytkou. Panelové počítače sa dodávajú bez káblov, tie je potrebné objednať samostatne. Dĺžka kábla je 2m. Viac informácií o kábloch pre panelové počítače z nehrzdavejúcej ocele nájdete v príručke Stainless Panel PC Assembly Guide.

Panelový počítač z nehrdzavejúcej ocele s krytím IP69K

Možnosti prispôsobenia

Uvádzame pár príkladov možných úprav embedded systémov LexSystem:

  1. Viac konektorov M12 pre ďalšie rozhrania
  2. Záložný akumulátor s nabíjačkou zabudovaný v skrinke
  3. Zálohovanie pomocou superkondenzátorov, ktoré vám umožní korektne vypnúť operačný systém
  4. Rôzne jednodoskové počítače
  5. Vodotesné antény pre Wi-Fi alebo LTE

„Jednoduché prispôsobenia vám spoločnosť LexSystem dokáže pripraviť už v množstvách od 10 kusov. Vo všeobecnosti, ak je to však len trochu technicky možné a ekonomicky uskutočniteľné, výrobca vám vyrobí embedded systém presne podľa vašich potrieb. Preto neváhajte a pošlite nám svoje požiadavky a my to preveríme priamo s výrobcom“ hovorí Miroslav Piskor, produktový špecialista SOS electronic.


Máte záujem o viac informácií k produktom LexSystem alebo o technické poradenstvo pri výbere produktu?
Prípadne máte inú otázku či požiadavku? Prosím, vyplňte nasledujúci formulár, radi vám pomôžeme.