Samozrejme, vyrobiť LED s nulovou výškou je asi nereálne, no napriek tomu je možné dosiahnuť to, aby LED nebola ani mikrometer nad DPS – vyššie spomínanou „reverznou“ montážou, alias montážou zo zadnej strany DPS, pričom v DPS je pochopiteľne otvor o vhodnej veľkosti.

Praktické využitie

Jednoducho povedané, prívodné trasy LED a samotné puzdro je v prípade reverznej montáže zo zadnej strany DPS. Na vrchnej strane, teda na strane na ktorú LED svieti, máte potom voľnú ruku v umiestnení iných súčiastok. Dá sa povedať, že takáto montáž prakticky nijako neovplyvňuje hornú stranu DPS, okrem samozrejme nutnosti mať v DPS vyfrézovaný otvor pre telo LED.

Týmto spôsobom je jednak možné robiť extra tenké panely pre podsvietenie a hlavne použiť LED aj na podsvietenie súčiastok, ktoré pôvodne neboli na podsvietenie navrhnuté alebo prispôsobené (rôzne tlačidlá, prepínače).

Ďalšou výhodou tejto montáže je, že aj relatívne blízko seba umiestnené LED sa neovplyvňujú, takže napr. prilepením DPS na polopriesvitný panel môžete získať lacný a kvalitný indikačný panel, bez nežiadúceho presvetľovania susedných políčok.

Séria KPTR-3216 určená na montáž „dole hlavou“ je už aj v balení (tape and reel) umiestnená „naopak“, aby bola ľahko použiteľná pri automatickej strojnej montáži (pick and place).

V sérii KPTR-3216 nájdeme 15 typov vo všetkých bežných farbách (okrem bielej).

Orientačná cena väčšiny typov zo série KPTR-3216 je 4-8 Eur za 100ks. V prípade seriózneho záujmu vám vieme zabezpečiť vzorky na vývoj ako aj dodávky pre výrobu.

Ak potrebujete ďalšie informácie alebo sa zaujímate aj o iné produkty značky KINGBRIGHT, poradíme vám na adrese info@soselectronic.sk