Dnešný moderný automobil je plný elektroniky. A nie je to len audio a navigácia. Dvere sa samé otvárajú, okná sa samé sťahujú, zrkadlá sa nastavujú, sedadlá sa posúvajú a teleskopická anténa sa vysúva a zasúva, alebo to už nie? Mnohé z týchto funkcií fungujú vďaka relé. A keď sa od áut očakáva, že budú fungovať aj v mraze aj v horúčave, aj na diaľnici aj na rozbitej vedľajšej ceste, rovnaké nároky sa kladú aj na použité komponenty, teda aj na relé.

Pre japonského výrobcu Fujitsu boli automobilové relé od prvopočiatkov rovnocenným produktom k ostatným skupinám relé, a preto ich kvalita ťaží zo skúseností všetkých relé.

Relé FBR51ND12-W1 patrí k stáliciam v našom sortimente. Obrovské predané množstvo svedčí o tom, že ide o spoľahlivý prvok, vhodný pre mnohé automobilové aplikácie. Ale jeho použitie nie je obmedzené len na túto oblasť. Veď spínať veľké prúdy v malom rozmere sa môže hodiť kdekoľvek. Navyše, keď je relé dobre odolné vibráciám a má široký rozsah pracovných teplôt, nájde využitie v rôznych odvetviach priemyslu.

FBR51ND12-W1 je kompaktné jednopólové relé s prepínacím kontaktom a cievkou na 12Vdc. S rozmermi iba 15,5x12,1x13,7mm dokáže spínať až 35A. Povrch kontaktov je AgSnO2In2O3, čo sa zdá byť najlepšou alternatívou pre neekologické AgCdO. Relé je určené na spínanie záťaží (motorčeky, žiarovky a iné) pri napätí 14Vdc. A dokáže to urobiť minimálne 10 miliónkrát. Má vývody určené do DPS.

FBR51ND12-W1 nájdete v našom sortimente produktov ako skladovú položku.

Ak máte záujem aj o iné produkty značky FUJITSU, alebo potrebujete ďalšie informácie, radi vám poradíme na info@soselectronic.sk