Už v roku 2010 prišiel Euroclamp s bezskrutkovými svorkovnicami (konektormi na kábel) série SHM. Po čase však sám výrobca pripustil, že štíhla konštrukcia išla na úkor hrúbky stien konektora a to sa občasne prejavilo prasknutím, pri častom, relatívne ”nešetrnom”, používaní.

Preto v roku 2014 nahradil Euroclamp túto sériu robustnejšou konštrukciou, sériou SHMxx-3,5-P/F (P a F podľa pozície tlačidla pod alebo nad otvorom pre vodič). Táto séria má aj priestor pre popis jednotlivých pólov - samolepkami, atramentovou tlačou alebo laserom podľa požiadaviek zákazníka. Tu už nehrozilo prasknutie a teleso konektora výborne odoláva aj hrubej sile rýchlych elektrikárov. Aj elektricky znesie táto séria viac - až 11 Amp. Preto ju máme dodnes v ponuke ako skladové typy.

Miesta na zemi je predsa len málo a zákazníci opäť žiadali subtílnejšie konektory. Euroclamp sa preto rozhodol, že optimalizuje hrúbku steny a začne výrobu novej generácie konektorov SHMxx-3,5-E. Navyše rozšíril rodinu o ďalšie dve nové série. SHMxx-3,5-E-K, to sú verzie s prírubou na fixovanie protikusov pomocou skrutky a matice. A sériu SHMxx-3,5-D, to je dvojradová verzia, pomocou ktorej viete ušetriť ďalšie miesto.

Technologicky ide o pružinové spojky typu Push-in. Znamená to, že plný vodič a lankové vodiče ukončené dutinkou stačí jednoducho zatlačiť do otvoru. A tlačidlo je potrebné použiť len pri uvoľnení vodiča, resp. pri lankových vodičoch. Hovoríme len o konektoroch s rastrom 3,5mm, ale všetko spomínané platí aj pre raster 3,81mm. A ako protikusy sú samozrejme vhodné všetky konektory série PVxx-3,5...

A prečo máme radi Euroclamp? Keď potrebujete drobnú úpravu výrobku od obrovskej firmy, tak tá očakáva obrovské množstvá. Ak potrebujete drobnú úpravu od Euroclampu, je ochotný to pre vás urobiť aj pre malé množstvá. Minimálne množstvo závisí samozrejme na rozsahu úprav, a preto to riešime individuálne. Zavolajte, určite sa dohodneme.

Ak máte záujem o tieto alebo akékoľvek iné produkty firmy Euroclamp, radi vám poradíme na adrese info@soselectronic.sk.
Ak potrebujete poradiť v technickej záležitosti, tak napíšte na euroclamp@soselectronic.com.