Ako nestratiť skrutky do svorkovníc?
Doménou značky Euroclamp sú skrutkové svorkovnice, ale v ponuke majú aj novšie pružinové svorkovnice. Do našej skladovej ponuky sme zaradili svorkovnice zo série MPM1 v rastri 3,5 resp. 3,81mm.

Nielenže nemusíte skrutkovať, ale ak použijete plný vodič alebo lanko s krimpovacími dutinkami, tak pri zapájaní stačí vodič iba zatlačiť do svorky (druhá ruka môže ostať hoci aj vo vrecku ;) ).  A funguje to, lebo je použitý pružinový systém “Push-in spring”. Nástroj je potrebný iba pri uvoľnení vodiča resp. pri zapojení ak používate lankový vodič (bez dutinky).

Kým pri skrutkových svorkovniciach ide vodič vždy kolmo na skrutku, pri pružinových ide nástroj (najčastejšie plochý skrutkovač) na uvoľnenie vodiča vždy paralelne s vodičom, čo môže byť v stiesnených podmienkach výhodou resp. často jedinou možnosťou.

Svorkovnica má 2 piny na pól, čo prispieva k vyššej stabilite na doske plošných spojov. Navyše SMD verzia má ešte 2 plastové výstupky na oboch koncoch, ktoré idú do otvorov v doske plošných spojov a slúžia na odľahčenie namáhania spájkovaných kontaktných plôch ako aj pre presné umiestnenie na plôšky pred spájkovaním. Výnimkou je verzia IV - “šikmá”, ktorá má len jeden pin na pól, ale “krídelká na boku telesa prispievajú k stabilite na doske plošných spojov.

Ak teda patríte k tým, ktorí si potrpia na rýchlosť a efektívnosť pri práci, vyskúšajte svorkovnice série MPM1. Ak máte výhrady voči ich zelenej farbe, vieme ich dodať ešte v ďalších šiestich farbách. Alebo ak ich chcete použiť na vyššie napätie než je nominálne, vieme dodať verzie s vynechaným každým druhým kontaktom. Takto sa dostaneme až na 450V.

Na adrese info@soselectronic.sk vám radi odpovieme aj na vaše ďalšie dotazy o produktoch značky Euroclamp.