INFORMAČNÁ POVINNOSŤ PREVÁDZKOVATEĽA

( ďalej aj ako „zásady OOÚ“)

Podľa článku 13 nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (ďalej len „Nariadenie“) v súlade s §19 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov ( ďalej len „zákon“)

Informačná povinnosť - spracovateľské operácie

PREVÁDZKOVATEĽ

Obchodné meno: SOS electronic s.r.o.

Sídlo: Pri prachárni 16, 040 11 Košice

IČO: 31703186

Zapísaný v Obchodný register Mestského súdu Košice, oddiel: Sro, vložka č. 5791/V

Kontaktné údaje prevádzkovateľa:

Kontaktná osoba: Ing. Ladislav Rybár -prokúra

tel. +421905807444

e-mail: rybar@soslectronic.sk

adresa: Pri prachárni 16, 040 11 Košice 

Informačná povinnosť - spracovateľské operácie

PRÁVA DOTKNUTEJ OSOBY

Informačná povinnosť - spracovateľské operácie

1. Právo na prístup k osobným údajom

Znamená právo od kompetentnej osoby získať potvrdenie o tom, či dochádza k spracovávaniu osobných údajov dotknutej osoby, ktorá svoje právo uplatňuje/uplatnila. Znamená právo od kompetentnej osoby získať prístup k týmto údajom. 

Každá dotknutá osoba má právo a nárok na prístup k informáciám a to o:

  • Účeloch spracovávania

  • Kategórii dotknutých osobných údajov

  • O dobe spracovávania a uchovávania

  • O okruhu príjemcoch

  • O postupe v každom automatickom spracovávaní, prípadne následkoch takéhoto spracovávania

  • A iné ( čl. 15 Nariadenia)

Ako prevádzkovateľ máme právo použiť všetky primerané, dostupné opatrenia slúžiace k overeniu totožnosti dotknutej osoby, ktorá žiada o prístup k údajom a to najmä v súvislosti s online službami a identifikátormi. Na základe žiadosti dotknutej osoby vystaví prevádzkovateľ potvrdenie o tom, či sa spracovávajú osobné údaje dotknutej osoby, ktoré sa jej týkajú. Pokiaľ tieto údaje prevádzkovateľ spracováva, na základe žiadosti vystaví kópiu týchto osobných údajov dotknutej osoby. Prvá kópia a jej vystavenie je bezplatné. Akékoľvek ďalšie kópie o ktoré osoba žiada prevádzkovateľ spoplatní, teda bude za ne účtovať poplatok zodpovedajúci iba administratívnym nákladom, ktoré mu vzniknú vystavením kópie. Pokiaľ osoba žiada o informácie prostredníctvom elektronických prostriedkov, poskytnú sa jej v bežne používanej elektronickej podobe napríklad prostredníctvom emailu ak nepožiada o iný spôsob.

2. Právo na presnosť osobných údajov

Ako dotknutá osoba máte právo na to, aby osobné údaje ktoré ste poskytli prevádzkovateľovi preniesol ďalšiemu prevádzkovateľovi v bežne používateľnom a strojovo  dotknutej osoby alebo na základe zmlúv a ich spracovanie prebieha formou automatizovaných prostriedkov.

3. Právo na obmedzenie spracovávania    

Predstavuje možnosť uplatniť si toto právo, ak ako dotknutá osoba napadnete správnosť osobných údajov a ostatných náležitostí v zmysle článku 18, recitálu 67 Nariadenia, a to formou dočasného presunutia vybraných osobných údajov do iného systému spracovávania, zamedzenia prístupu používateľov k vybraným osobným údajom alebo dočasné odstránenie

4. Právo namietať

Právo dotknutej osoby kedykoľvek namietať voči spracovávaniu jej osobných údajov z dôvodov týkajúcich sa jej konkrétnej situácie. Namietať spracovávanie jej osobných údajov môže na základe: 

- právneho titulu plnenia úloh realizovaných vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci, alebo  právneho titulu oprávneného záujmu prevádzkovateľa

- spracovávania osobných údajov na účely priameho marketingu

- spracovávania na účely vedeckého či historického výskumu alebo na štatistické účely

V primeranom čase doručenú námietku posúdime. V takomto a v tomto prípade z našej strany nesmie ďalej dochádzať k spracovávaniu osobných údajov. Teda tieto osobné údaje nesmieme ďalej spracovávať ak nedôjde k preukázaniu že osobné údaje spracovávame z dôvodu nevyhnutných oprávnených záujmov, ktoré neprevažujú nad právami alebo záujmami dotknutej osoby, alebo dôvody na uplatnenie právneho nároku. 

5. Právo na opravu


Pokiaľ o Vás ako prevádzkovateľ evidujeme nesprávne osobné údaje máte právo na opravu. Zároveň máte ako dotknutá osoba právo na doplnenie neúplných osobných údajov. Ako prevádzkovateľ vykonáme opravu, poprípade doplnenie osobných údajov a to bez zbytočného odkladu po tom čo nás ako dotknutá osoba požiadate.


6. Právo podať návrh na začatie konania


Ako dotknutá osoba máte právo podať návrh na začatie konania Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, pokiaľ máte pocit a domnievate sa, že došlo k porušeniu vašich práv v oblasti ochrany osobných údajov


7. Právo na výmaz

Právo na takzvané „zabudnutie“ tých osobných údajov, ktoré sa týkajú dotknutej osoby. Vzhľadom na svoju povahu, ako aj závažnosť je však toto právo dotknutej osoby v istej miere obmedzené stanovením ďalších predpokladov, t.j. po uplatnení tohto práva dotknutou osobou prevádzkovateľ bez zbytočného odkladu vymaže osobné údaje  a to ak je splnený niektorý z nasledujúcich predpokladov:

  • Osobné údaje už pre účely na ktoré sa získali, alebo inak spracovávali nie sú potrebné

  • Dôjde dotknutou osobou k odvolaniu súhlasu na základe ktorého sa spracovávanie vykonáva

  • Osobné údaje sa spracovávajú nezákonne

  • Dotknutá osoba namieta voči spracovávaniu osobných údajov

  • Dôvodom pre výmaz je splnenie povinnosti zákona, osobitného predpisu alebo medzinárodnej zmluvy, ktorou je Slovenská republika viazaná

  • Osobné údaje sa získali v súvislosti s ponuku služieb informačnej spoločnosti osobe mladšej ako 16 rokov

Dotknutá osoba nemá a nebude mať právo na výmaz osobných údajov a to za predpokladu, že ich spracovávanie je potrebné na:

  • Splnenie povinnosti podľa zákona, osobitného predpisu alebo medzinárodnej zmluvy, ktorou je Slovenská republika viazaná, alebo na splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci zverenej prevádzkovateľovi

  • Uplatnenie práva na slobodu prejavu a na informácie

  • Účely archivácie vo verejnom záujme, na účely historického alebo vedeckého výskumu, či na štatistické účely, pokiaľ je pravdepodobné, že právo na výmaz znemožní alebo sťaží závažným spôsobom dosiahnutie cieľov takéhoto spracovávania

  • Z dôvodov verejného záujmu v oblasti verejného zdravia

  • Preukazovanie, obhajovanie alebo uplatňovanie právnych nárokov

Prevádzkovateľ výmaz osobných údajov dotknutých osôb vykoná na základe žiadosti, a to bez zbytočného odkladu, ihneď po tom čo vyhodnotí, že žiadosť dotknutej osoby je dôvodná.

     Účelom spracovávania osobných údajov je dôvod, pre ktorý osobné údaje dotknutých osôb prevádzkovateľ spracováva v informačných systémoch a to na konkrétne určených právnych základoch. Každé spracovávanie osobných údajov je založené na konkrétnom právnom základe a za konkretizovaným teda konkrétne určeným, výslovne uvedeným a oprávneným účelom. V rámci záujmu zachovania transparentnosti ako aj zabezpečenia prehľadnosti uvedených informácií sú jednotlivé právne základy a účely spracovávania osobných údajov uvedené samostatne a to v závere týchto zásad OOÚ. V závere týchto zásad sú tieto právne základy a účely spracovávania osobných údajov rozdelené podľa jednotlivých informačných systémov.

     Z dôvodu, teda za účelom maximalizácie ochrany Vašich osobných údajov sme ako prevádzkovateľ dospeli k prijatiu primeraných organizačných, personálnych ako aj technických opatrení. Naším hlavným cieľom je v čo najväčšej miere zabrániť, poprípade znížiť riziko zneužitia, úniku, zverejnenia alebo akéhokoľvek iného použitia Vašich osobných údajov.

     V prípade ak by nastala situácia, skutočnosť, ktorá povedie pravdepodobne k vysokému riziku pre práva a slobody fyzických osôb, ako dotknutá osoba budete bezodkladne informovaná a kontaktovaná ( článok 34 Nariadenia ).

     V záujme zachovania zásad spracovávania osobných údajov, ktoré ustanovuje Nariadenie, ale aj zákon, najmä zásady minimalizácie osobných údajov, od Vás požadujeme ako od osoby dotknutej iba tie osobné údaje, ktoré sú nevyhnutnou zákonnou alebo zmluvnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracovávania. Dovoľujeme si Vás ale upozorniť, že v prípade ak neposkytnutie týchto osobných údajov nevyhnutných na uzatvorenie zmluvy môže mať za následok neuzavretie zmluvného vzťahu.



Účely spracovávania, právny základ, kategórie dotknutých osôb, doba uchovávania, kategórie príjemcov, informácie o uskutočňovaní cezhraničného prenosu, informácie o automatizovanom rozhodovaní vrátane profilovania rozdelené podľa jednotlivých informačných systémov nasledovne:

Informácia o existencii autorizovaného rozhodovania vrátane profilovania

Neuskutočňuje sa

Cezhraničný prenos osobných údajov

Uskutočňuje sa – v rámci niektorých informačných tokov


1. MZDOVÁ A PERSONÁLNA AGENDA /IS1/


Účel spracovávania osobných údajov: Plnenie povinností zamestnávateľa vyplývajúcich a súvisiacich s pracovným pomerom, ale aj obdobným vzťahom (jednotlivé dohody o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru) a to aj vrátane predzmluvných vzťahov a to najmä nie však výlučne

- výber zamestnancov a nábor

-Plnenie povinností zamestnávateľa vyplývajúcich a súvisiacich s pracovnoprávnym vzťahom ako aj obdobným vzťahom

- Plnenie povinností zamestnávateľa voči zdravotnej poisťovni

- Plnenie povinností zamestnávateľa voči sociálnej poisťovni

- Plnenie povinností zamestnávateľa z oblasti daňových povinností      zamestnávateľa

- plnenie povinností zamestnávateľa a to na úseku BOZP

- plnenie povinností zamestnávateľa na úseku ochrany pred požiarmi

- plnenie povinností zamestnávateľa na úseku pracovnej zdravotnej služby

- mzdová agenda a politika zamestnávateľa

- evidovanie dochádzky zamestnancov v dochádzkovej knihe a to na základe jednotlivých individuálnych zápisov príchodu, alebo odchodu do práce ( poprípade opustenia pracoviska počas prestávky a pod. )


NÁZOV INFORMAČNÉHO SYSTÉMU

Personálna a mzdová agenda agenta zamestnancov /IS1/


IS. Právny základ

(účelu spracovávania osobných údajov )


Ústava Slovenskej republiky, zákon č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní v znení neskorších predpisov,

Zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Výber zamestnancov

Zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov

Zákon č. 55/2017 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Zákon č. 552/2003 Z. z. o výkone práce vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov

Evidencia osobných údajov neúspešných uchádzačov o zamestnanie a to za účelom ich pozvania na iné výberové konanie na základe predchádzjúceho súhlasu


Plnenie povinností zamestnávateľa vyplývajúcich a súvisiacich s pracovnoprávnym vzťahom ako aj obdobným vzťahom

Zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov

Zákon č. 55/2017 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov


Zákon č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov


Zákon č. 552/2003 Z. z. o výkone práce vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov


Zákon č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

Plnenie povinností zamestnávateľa voči zdravotnej poisťovni

Zákon č. 580/2004 Z.z. o zdravotnom poistení a o zmene a doplnení zákona č. 95/2002 Z. z. o poisťovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

Plnenie povinnosti zamestnávateľa voči Sociálnej poisťovni

Zákon č. 461/2003 Z.  z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov


Zákon č. 43/2004 Z. z. o starobnom dôchodkovom sporení v znení neskorších predpisov


Zákon č. 650/2004 Z. z. o doplnkovom dôchodkovom sporení a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov


Zákon NR SR č. 600/2003 Z.z. o prídavku na dieťa a o zmene a doplnení zákona NR SR č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov


Zákon č. 462/2003 Z. z. o náhrade príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca a oo zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov


Plnenie daňových povinností

Zákon 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov


Zákon NR SR č. 563/2009 Z. z. o správe daní ( daňový poriadok )  a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

Branná povinnosť

Zákon 570/2005 Z. z. o brannej povinnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

Evidencia zdravotných posudkov zamestnancov o ich spôsobilosti na prácu

Zákon 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

Zákon 355/2007 o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov


Oprávnený záujem zamestnávateľa v zmysle článku 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia, pričom hlavný záujem zamestnávateľa je prideľovať prácu zamestnancovi druhu a rozsahu korešpondujúceho zdravotnému stavu zamestnanca, ako aj predchádzanie vzniku chorôb z povolania a umožniť prispôsobenie pracovných podmienok zdravotnému stavu zamestnanca

Mzdová politika zamestnávateľa

Ide o spracúvanie osobných údajov uchádzačov o zamestnania, zamestnancov, rodinných príslušníkov zamestnancov a bývalých zamestnancov na personálne a mzdové účely, najmä:

-organizovanie a vyhodnocovanie výborového procesu nových zamestnancov



-Zákon č. 311/2001 . z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov


-Zákon 431/2002 Z. z. o účtovníctve a o zmene doplnení niektorých zákonov


-Zákon č. 552/2003 Z. z. o výkone práce vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov


-Zákon č. 553/2003 Z. z, o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov


-Zákon č. 580/2004 Z. z o zdravotnom poistení o zmene  doplnení zákona č. 95/2002 Z. z. o poisťovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov


-Zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov

-Zákon 595/2003 Z. z. o dani z dani z príjmov v znení neskorších predpisov


-Zákon č.43/2004 Z. z. o starobnom dôchodkovom sporení v znení neskorších predpisov

-Zákon č. 650/2004 Z. z. o doplnkovom dôchodkovom sporení a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov zákonov č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

-Zákon č. 462/2003 Z. z. o náhrade príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

-Zákon č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov

Lehoty na vymazanie osobných údajov ( lehoty sa uvádzajú po skončení pracovného pomeru)

Osobné spisy zamestnancov (Manažérska zmluva, Zmluvy o výkone funkcie, Pracovná zmluva vrátane dodatkov, Preberacie protokoly, Hodnotenia zamestnancov, Menovacie listy, Osvedčenia, Žiadosti zamestnancov, Výpis z RT, Pracovné úrazy zamestnancov)

70 rokov

Výplatné listiny, Evidencia dochádzky, Priepustky, Dovolenky, Rôzne podklady ku mzdám a odmenám

5 rokov

Záznamy o školení zamestnancov, BOZP dokumentácia

10 rokov

Mzdové listy a údaje z nich potrebné pre dôchodkové zabezpečenie a nemocenské poistenie, Výkazy a prehľady miezd


50 rokov

Kategórie dotknutých osôb

uchádzači o zamestnanie, 

zamestnanci, 

manželia alebo manželky zamestnancov, 

vyživované deti zamestnancov, 

rodičia vyživovaných detí zamestnancov, 

blízke osoby, 

bývalí zamestnanci


IS. Kategórie osobných údajov

Personálna a mzdová agenda zamestnancov

  • meno, priezvisko, rodné priezvisko a titul, 

  • rodné číslo, dátum a miesto narodenia,

  • podpis, 

  • číslo dokladu totožnosti,

  • rodinný stav, 

  • štátna príslušnosť, štátne občianstvo,

  • trvalé bydlisko, prechodné bydlisko, 

  • pohlavie, 

  • údaje o vzdelaní, 

  • spôsobilosť na právne úkony, 

  • poberanie prídavkov na deti, 

  • mzda, plat alebo platové pomery a ďalšie finančné náležitosti priznané za výkon funkcie alebo za výkon pracovnej činnosti, 

  • údaje o odpracovanom čase, 

  • údaje o bankovom účte fyzickej osoby, 

  • sumy postihnuté výkonom rozhodnutia nariadeným súdom alebo správnym orgánom, 

  • peňažné tresty a pokuty, ako aj náhrady uložené zamestnancovi vykonateľným rozhodnutím príslušných orgánov, 

  • neprávom prijaté sumy dávok sociálneho poistenia  a dôchodkov starobného dôchodkového sporenia alebo ich preddavky, štátnych sociálnych dávok, dávok v hmotnej núdzi a príspevkov k dávke v hmotnej núdzi, peňažných príspevkov na kompenzáciu sociálnych dôsledkov ťažkého zdravotného postihnutia, ktoré je zamestnanec povinný vrátiť na základe vykonateľného rozhodnutia podľa osobitného predpisu, 

  • ročný úhrn vyplateného dôchodku,

  • údaje o pracovnej neschopnosti,

  • údaje o dôležitých osobných prekážkach v práci, 

  • údaje o zmenenej pracovnej schopnosti, 

  • údaje o zamestnávateľoch, 

  • pracovné zaradenie a deň začiatku výkonu pracovnej činnosti, 

  • údaje o rodinných príslušníkoch v rozsahu meno, priezvisko, adresa, dátum narodenia, 

  • údaje o manželovi alebo manželke, deťoch, rodičoch detí v rozsahu meno, priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, adresa 

  • údaje z potvrdenia o zamestnaní, 

  • údaje o vedení zamestnanca v evidencii nezamestnaných občanov, 

  • údaje o čerpaní materskej dovolenky a rodičovskej dovolenky, 

  • údaje z dokladu o bezúhonnosti,

  • údaje o priznaní dôchodku, o druhu dôchodku, 

  • údaje zo zamestnaneckej zmluvy doplnkovej dôchodkovej poisťovne, 

  • osobné údaje spracúvané na potvrdeniach, osvedčenia o absolvovaných skúškach a vzdelávacích aktivitách,

  • údaje uvedené v životopise.

Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci

1.    Dokumentácia a ochrana zdravia pri práci a ochrana 
pred požiarmi (napr. vstupné školenia a pod.) obsahuje:

  • meno, priezvisko, titul,    

  • pracovné zaradenie. 

2. Pre registrované pracovné úrazy sa spisuje „Záznam o registrovanom pracovnom úraze“ a „Oznámenie o poistnej udalosti“ podľa predtlače uvedenej v osobitnom predpise, resp. podľa oficiálneho tlačiva Sociálnej poisťovne, ktorý obsahuje:

  • meno a priezvisko, titul,

  • adresa, bydlisko,

  • dátum narodenia, 

  • pracovné zaradenie, funkcia,

  • lekárska správa, zdravotnícky posudok,

doplňujúce identifikačné údaje (napr.: pracovný úraz a pod.)

Pracovná zdravotná služba

  • meno, priezvisko, titul,

  • dátum a miesto narodenia,

  • rodné číslo, adresa, bydlisko,

  • pracovné zaradenie,

zdravotná dokumentácia, údaje o priebehu a výsledkoch vyšetrení, o liečbe a ďalších významných okolnostiach súvisiacich so zdrav. stavom a s postupom pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti, údaje o epidemiologicky závažných skutočnostiach.

Prijímanie znevýhodnených uchádzačov: 

- údaje o ZŤP

- údaje o zdravotnej spôsobilosti ( spôsobilý /nespôsobilý na prácu v rámci vstupnej zdravotnej prehliadky


2. ÚČTOVNO-EKONOMICKA AGENDA /IS2/

Účel spracuvávania osobných údajov: Účelom spracúvania osobných údajov je spracúvanie objednávok, došlých faktúr a fakturácia odberateľom, styk  s bankou, vedenie pokladne, zabezpečovanie hotovostných príjmov a výdavkov, skladové hospodárstvo, evidencia investičného majetku (vrátane automatického odpisovania) a drobného majetku, vedenie jednoduchého/podvojného účtovníctva organizácie.

Názov IS

Účtovno- ekonomická agenda /IS2/

Právny základ

Zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov, 


Zákon č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov, 


Zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, 


Zákon č. 145/1995 Z. z. o správnych poplatkoch v znení neskorších predpisov, 


Zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov, 


Zákon č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov, 


Zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov, 


Zákon č. 55/2017 Z.z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, 


Zákon č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov, 


Zákon č. 583/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Kategórie osobných údajov

-    meno, priezvisko, titul, 

-    adresa trvalého pobytu, 

-    dátum narodenia,

-    druh a číslo dokladu totožnosti,

-    adresa prechodného pobytu, 

-    telefónne číslo, 

-    e-mailová adresa,

-    podpis, 

-    číslo bankového účtu fyzickej osoby.


Kategórie príjemcov

Príslušné daňové úrady, Finančné riaditeľstvo a iné orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov, 

sprostredkovateľ na spracovanie účtovníctva, sprostredkovateľ na spracúvanie personálnej agendy, sprostredkovateľ na spracúvanie mzdovej agendy, 

sprostredkovateľ – technik BOZP, PO, technik IT

sprostredkovateľ na spracúvanie agendy pracovnej zdravotnej služby, 

, advokát,

poverení zamestnanci

Lehoty na vymazanie údajov

pokladňa

10 rokov

faktúry

10 rokov

Interné doklady

10 rokov

Bankové výpisy

10 rokov

Vymáhanie pohľadávok

5 rokov

Účtovné závierky

10 rokov

Kategórie dotknutých osôb

fyzické osoby – zamestnanci prevádzkovateľa, 

dodávatelia a odberatelia – fyzické osoby, SZČO

zamestnanci dodávateľov a odberateľov, 

zástupcovia dodávateľov a odberateľov




3. EVIDENCIA ZAMESTNANCOV- VIZITKY/IS3/

Účel spracúvania osobných údajov: Účelom spracúvania je vedenie evidencie zamestnancov v záujme poskytnutia ich osobných údajov v rozsahu tzv. „vizitky“ obchodným partnerom, klientom a i.; vyhotovenie vizitiek v papierovej podobe, elektronickej podobe, uvedenie kontaktných údajov v záhlaví dokumentov alebo v päte e-mailov; zverejnenie týchto údajov na oficiálnej webovej stránke prevádzkovateľa ako zamestnávateľa a ďalšie úkony, na ktoré zamestnávateľa oprávňuje § 78 ods. 3 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Názov IS

Evidencia zamestnancov – vizitky /IS3/

Právny základ

Oprávnený záujem v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia GDPR. Hlavný záujem je uplatniť oprávnenie vyplývajúce z § 78 ods. 3 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, t.j. „Prevádzkovateľ, ktorý je zamestnávateľom dotknutej osoby je oprávnený poskytovať t.j. spracúvať jej osobné údaje alebo zverejniť jej osobné údaje v rozsahu titul, meno, priezvisko, pracovné zaradenie, služobné zaradenie, funkčné zaradenie, osobné číslo zamestnanca alebo zamestnanecké číslo zamestnanca, odborný útvar, miesto výkonu práce, telefónne číslo, faxové číslo, adresa elektronickej pošty na pracovisko a identifikačné údaje zamestnávateľa, ak je to potrebné v súvislosti s plnením pracovných povinností, služobných povinností alebo funkčných povinností dotknutej osoby (zamestnanca).“

Uvedenie osobných údajov zamestnanca nenarušuje jeho vážnosť, dôstojnosť ani bezpečnosť


Kategórie príjemcov

poverení zamestnanci

obchodní partneri, klienti, zákazníci

potenciálni partneri

návštevník oficiálnej webovej stránky prevádzkovateľa, 

osoba, ktorej bola odovzdaná vizitka zamestnanca (dotknutej osoby) za účelom kontaktovania 

príjemca e-mailovej korešpondencie

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku

Kategórie dotknutých osôb

zamestnanec

Kategórie osobných údajov

Titul, meno priezvisko, pracovné zaradenie, telefónne číslo, miesto výkonu práce, faxové číslo, adresa elektronickej pošty na pracovisko, identifikačné údaje zamestnávateľa



4. VYMÁHANIE POHĽADÁVOK/IS4/

Účel spracúvania osobných údajov: Účelom spracúvania osobných údajov je v rámci tejto agendy zabezpečenie svojich nárokov z neuhradených záväzkov dlžníkov – t.j. vymáhanie pohľadávok od dlžníkov. Do tejto agendy spadá spracúvanie osobných údajov za účelom uspokojenia veriteľa (t.j. prevádzkovateľa) v plnej výške od zasielania urgencií, výziev,  podania návrhu na príslušný súd SR alebo rozhodcovský súd, vymáhanie právoplatného rozhodnutia podaním návrhu na výkon exekúcie exekútorovi, prihlásenie pohľadávky do konkurzu alebo reštrukturalizácie a ďalšie kroky spojené s uplatnením nároku na úhradu dlžnej sumy.

Názov IS

Vymáhanie pohľadávok /IS4/

Právny základ

Zákon č. 460/1992 Zb. Ústava Slovenskej republiky  v znení neskorších predpisov, 

Zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky  zákonník v znení neskorších predpisov, 

Zákon č. 160/2015 Z.z. Civilný sporový poriadok v znení neskorších predpisov, 

Zákon č. 161/2015 Z.z. Civilný mimosporový poriadok v znení neskorších predpisov, 

Zákon č. 162/2015 Z.z. Správny súdny poriadok v znení neskorších predpisov, 

Zákon č. 300/2005 Z. z. Trestný zákon, 

Zákon č. 301/2005 Z. z. Trestný poriadok, 

Zákon č. 71/1967 Správny poriadok, 

Zákon č. 233/1995 Z. z. o súdnych exekútoroch a exekučnej činnosti (Exekučný poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, 

Zákon č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, 

Zákon č. 153/2001 Z. z. o prokuratúre v znení neskorších predpisov, 

Zákon č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v platnom znení, 

zákon č. 586/2003 Z.z.  o advokácii a o zmene a doplnení zákona č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon) v znení neskorších predpisov, 

Zákon o ochrane osobných údajov a súvisiace právne predpisy v platnom znení


Kategórie príjemcov

Advokát / právny zástupca, 

zamestnanci prevádzkovateľa 

dlžník a jeho právny zástupca

intervenient a iné osoby zúčastnené v spore

súdne orgány

exekútorské úrady

orgány štátnej správy, verejnej moci a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov,

poverení zamestnanci

Kategórie dotknutých osôb

Dlžníci prevádzkovateľa 


Kategórie osobných údajov

meno, priezvisko, adresa trvalého pobytu alebo pobytu, dátum narodenia alebo iný identifikačný  údaj, kontaktné údaje 


Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku


5. PRÁVNE VZŤAHY /IS5/

Účel spracúvania: Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je zabezpečenie vedenia právnej agendy (napr. prvostupňové konanie, vybavovanie opravných prostriedkov, vybavovanie súdnych sporov, zastupovanie v právnych veciach, uplatňovanie rozhodnutí o náhradách škôd, vymáhanie náhrad škôd, uplatňovanie záväzkov zo zmlúv, navrhovanie opatrení s organizačno-právnym dosahom, atď.).

Účelom spracúvania osobných údajov je v rámci tejto agendy aj  zabezpečenie svojich nárokov z neuhradených záväzkov dlžníkov – t.j. vymáhanie pohľadávok od dlžníkov. Do tejto agendy spadá spracúvanie osobných údajov za účelom uspokojenia veriteľa (t.j. prevádzkovateľa) v plnej výške od zasielania urgencií, výziev,  podania návrhu na príslušný súd SR alebo rozhodcovský súd, vymáhanie právoplatného rozhodnutia podaním návrhu na výkon exekúcie exekútorovi, prihlásenie pohľadávky do konkurzu alebo reštrukturalizácie a ďalšie kroky spojené s uplatnením nároku na úhradu dlžnej sumy.

Názov IS

Právne vzťahy /IS5/

Právny základ

Zákon č. 460/1992 Zb. Ústava Slovenskej republiky  v znení neskorších predpisov, 

Zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky  zákonník v znení neskorších predpisov, 

Zákon č. 160/2015 Z.z. Civilný sporový poriadok v znení neskorších predpisov, 

Zákon č. 161/2015 Z.z. Civilný mimosporový poriadok v znení neskorších predpisov, 

Zákon č. 162/2015 Z.z. Správny súdny poriadok v znení neskorších predpisov, 

Zákon č. 300/2005 Z. z. Trestný zákon, 

Zákon č. 301/2005 Z. z. Trestný poriadok, 

Zákon č. 71/1967 Správny poriadok, 

Zákon č. 233/1995 Z. z. o súdnych exekútoroch a exekučnej činnosti (Exekučný poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, 

Zákon č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, 

Zákon č. 153/2001 Z. z. o prokuratúre v znení neskorších predpisov, 

Zákon č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v platnom znení, 

zákon č. 586/2003 Z.z.  o advokácii a o zmene a doplnení zákona č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon) v znení neskorších predpisov, 

Zákon o ochrane osobných údajov a súvisiace právne predpisy v platnom znení

Kategórie príjemcov

  • súdne orgány

  • exekútorské úrady

  • orgány štátnej správy, verejnej moci a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov,

  • advokát

  • dlžník a jeho právny zástupca

  • intervenient a iné osoby zúčastnené v konaní

poverení zamestnanci

  • advokát, kt. Je oprávnenou osobou pre partnera verejného sektora (RPVS)

Kategórie dotknutých osôb

  • zamestnanci prevádzkovateľa IS, 

  • dlžníci, 

  • protistrany v sporoch, 

  • -konečný užívatelia výhod ( skratka KUV)

  • iné fyzické osoby v postavení účastníkov konania.

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku

Kategórie osobných údajov

  • meno, priezvisko, titul, 

  • adresa, bydlisko,

  • dátum narodenia,  

  • číslo občianskeho preukazu,  

  • u cudzincov povolenie na pobyt a číslo pasu,

  • telefónne číslo,

e-mailová adresa.

KUV:

meno, priezvisko, rodné číslo alebo dátum narodenia, ak rodné číslo nebolo pridelené, adresy trvalého pobytu alebo iného pobytu, štátnej príslušnosti, druh a číslo dokladu totožnosti; u fyzickej osoby-podnikateľa aj zistenie adresy miesta podnikania, identifikačného čísla, ak bolo pridelené, označenia úradného registra alebo inej úradnej evidencie, v ktorej je tento podnikateľ zapísaný, a číslo zápisu do tohto registra alebo evidencie



6. ZMLUVNÉ VZŤAHY /IS6/

Účel spracúvania: Sledovanie dodržiavania právnych predpisov, obstarávanie právnych záležitostí, skúmanie a pripravovanie zmluvných vzťahov, prevodov majetku, nájomných zmlúv, kúpnych zmlúv. Ďalej je to zúčastňovanie sa na vypracovaní zmlúv v rámci dodávateľsko – odberateľských vzťahov, uplatňovanie práva na plnenie záväzkov zo zmlúv a majetkových sankcií, práv na náhradu škody a pod.  

Názov IS

Zmluvné vzťahy /IS6/

Právny základ

Zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky  zákonník v znení neskorších predpisov, 

Zákon č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov, 

Zákon č. 250/2007 Z. z. o ochrane spotrebiteľa a o zmene zákona Slovenskej národnej rady č.372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov 

zmluvy uzatvorené v zmysle vyššie uvedených právnych predpisov.

Kategórie dotknutých osôb

zmluvná strana – fyzická osoba

Kategórie osobných údajov   

Titul

-    Meno

-    Priezvisko

-    Dátum narodenia

-    Rodné číslo

-    Telefónne číslo

-    Mailová adresa

-    Číslo občianskeho preukazu

-    EVČ

-    Cena

-    Číslo účtu

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Poistné udalosti

10 rokov/ Podľa registratúrneho plánu/poriadku

Evidencia významných zmlúv - Zmluvy s mestami, zmluvy k nehnuteľnostiam

10 rokov/ Podľa registratúrneho plánu/poriadku

Evidencia ostatných zmlúv (Centrálne výbery, Dodávateľské, Odberateľské, Poradenské zmluvy , Poistné zmluvy, Leasingové zmluvy, Investície, Úverové zmluvy, Nájmy a pod.)


10 rokov/ Podľa registratúrneho plánu/poriadku

Kategórie príjemcov

Orgány štátnej správy, verejnej moci a verejnej správy

na základe a podľa príslušných právnych predpisov    

poisťovne

Zákon č. 39/2015 Z.z. o poisťovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

banky

Zákon č. 483/2001 Z. z. o bankách v znení neskorších predpisov

Slovenská pošta a kuriérske spoločnosti

Zákon č. 324/2011 Z. z. o poštových službách v znení neskorších predpisov

dodávatelia

Zmluvný základ

Súdy, orgány činné v trestnom konaní

Zákony č. 160/2015 Z.z. civilný sporový poriadok v znení neskorších predpisov, 

č. 161/2015 Z.z. civilný mimosporový poriadok v znení neskorších predpisov,  

č. 162/2015 Z.z. správny súdny poriadok v znení neskorších predpisov a 

zákon č.301/2005 Z. z. trestný poriadok v znení neskorších predpisov

Audítor účtovnej závierky

Zákon č. 431/2002 Z.z. o účtovníctve  v znení neskorších predpisov


7. SPRÁVA REGISTRATÚRY /IS7/

Účel spracúvania osobných údajov: Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je správa registratúry ako riadna evidencia záznamov (vedenie úplnej a presnej evidencie záznamov v registratúrnom denníku, vedenie registrov a indexov záznamov), riadne vyraďovanie spisov (záznamov), zabezpečenie plánovitého vyraďovania spisov (záznamov), ktoré nie sú potrebné pre ďalšiu činnosť a uplynuli lehoty ich uloženia, evidencia došlej a odoslanej pošty.

Názov IS

Správa registratúry /IS7/

Právny základ

Zákon č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúrach, 

Zákon č. 305/2013 Z. z. o elektronickej podobe výkonu pôsobnosti orgánov verejnej moci a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o e-Governmente)

Kategórie príjemcov

orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov,

poverení zamestnanci

Lehoty na vymazanie osobných údajov

registratúra

Podľa registratúrneho plánu/poriadku

Korešpondencia -nezahrnutá v iných položkách

Podľa registratúrneho plánu/poriadku

Kategórie dotknutých osôb

dotknuté osoby v rámci všetkých účelov spracúvania osobných údajov vymedzených prevádzkovateľom

Kategórie osobných údajov

osobné údaje zo všetkých účelov spracúvania vymedzených prevádzkovateľom



8. EVIDENCIA SZČO /IS8/

Účel spracúvania osobných údajov: Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je príprava a vedenie dodávateľsko-odberateľských vzťahov so samostatne zárobkovo činnými osobami. V rámci predmetnej agendy sú vedené zmluvné vzťahy, faktúry a objednávky, evidencia dodávok a odberov tovarov, služieb a pod.

Názov IS

Evidencia SZČO /IS8/

Právny základ

Zmluva medzi prevádzkovateľom a SZČO povolená Ústavou Slovenskej republiky, Občianskym zákonníkom, Obchodným zákonníkom, 

Zákon č. 455/1991 Zb., Zákonom o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon) a  súvisiacimi právnymi predpismi.

Kategórie príjemcov osobných údajov

orgány štátnej správy, verejnej moci a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov, 

poverení zamestnanci

Kategórie dotknutých osôb

odberateľ/dodávateľ – samostatne zárobkovo činná osoba

Kategórie osobných údajov

  • meno, priezvisko, titul,

  • adresa, bydlisko,

  • dátum narodenia, 

  • banka – číslo účtu,

kontaktné údaje.

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku



9. EVIDENCIA ZÁSTUPCOV DODÁVATEĽOV A ODBERATEĽOV /IS9/


Účel spracúvania osobných údajov: Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vedenie databázy zástupcov,  zamestnancov dodávateľov a odberateľov z dôvodu plnenia ich pracovných, služobných a funkčných povinností a zabezpečenia plynulých dodávateľsko-odberateľských vzťahov.

Názov IS

Evidencia zástupcov dodávateľov a odberateľov /IS9/

Právny základ

Oprávnený záujem v zmysle článku 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia. Hlavným oprávneným záujmom je zabezpečenie kontaktov v rámci bezporuchového plynutia obchodných vzťahov, ako aj uplatnenie § 78 od. 3 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Kategórie príjemcov

poverení zamestnanci

Kategórie dotknutých osôb

fyzická osoba – zástupca / zamestnanec dodávateľa, odberateľa

Kategórie osobných údajov

  • meno, priezvisko, titul,

  • údaje o zamestnávateľovi

  • pracovné, funkčné alebo služobné zaradenie,

  • osobné číslo zamestnanca, 

  • telefonický kontakt,

  • e-mailová adresa

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku



10. UPLATŇOVANIE PRÁV DOTKNUTÝCH OSÔB /IS10/

Účel spracúvania osobných údajov: Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vybavovanie žiadostí fyzických osôb smerujúcich k uplatňovaniu ich práv ako dotknutých osôb v zmysle Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb  pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov.

Názov IS

Uplatňovanie práv dotknutých osôb /IS10/

Právny základ

Čl. 15 až 22 a 34 Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb  pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov

Kategórie príjemcov

orgány štátnej správy, verejnej moci a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov, 

poverení zamestnanci

Kategórie dotknutých osôb

fyzická osoba, ktorá sa ako dotknutá osoba v rámci prevádzkovateľom vymedzených účelov obráti 
na prevádzkovateľa so žiadosťou uplatniť svoje práva

Kategórie osobných údajov

  • titul, meno a priezvisko,

  • adresa, bydlisko,

  • kontaktné údaje,

  • údaje z príslušného informačného systému, ktorého sa žiadosť o uplatnenie práv týka,

ďalšie údaje nevyhnutné na vybavenie žiadosti o uplatnenie práv-

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku


11.EVIDENCIA SPOLOČNÍKOV SPOLOČNOSTI S RUČENÍM OBMEDZENÝM /IS11/

Účel spracúvania osobných údajov: Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vedenie zoznamu – evidencie spoločníkov spoločnosti s ručením obmedzeným.

Názov IS

Evidencia spoločníkov spoločnosti s ručením obmedzeným /IS11/

Právny základ

§118 Zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov 

„Spoločnosť vedie zoznam spoločníkov, do ktorého sa zapisuje meno, bydlisko a rodné číslo fyzickej osoby spoločníka alebo obchodné meno, alebo názov, sídlo a identifikačné číslo právnickej osoby spoločníka s uvedením výšky vkladu a rozsahu jeho splatenia. V prípade zahraničnej právnickej osoby sa identifikačné číslo uvádza, ak je pridelené; pri zahraničnej fyzickej osobe sa uvádza jej dátum narodenia, ak rodné číslo nebolo pridelené. Každý spoločník má právo nahliadať do zoznamu spoločníkov; spoločnosť je povinná na žiadosť spoločníka vydať mu výpis zo zoznamu spoločníkov.“

Kategórie príjemcov

  • súdne orgány

  • exekútorské úrady

  • orgány štátnej správy, verejnej moci a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov,

  • advokát

  • spoločníci a štatutárne orgány s.r.o.

poverení zamestnanci

Kategórie dotknutých osôb

Spoločník spoločnosti

Bývalý spoločník spoločnosti


Kategórie osobných údajov

  • meno, priezvisko, titul

  • bydlisko

 rodné číslo alebo dátum narodenia, ak rodné číslo nebolo pridelené

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku

12. ZMLUVNÉ VZŤAHY-KLIENTI FO /IS12/

Účel spracúvania osobných údajov: V predmetnom informačnom systéme dochádza k spracúvaniu osobných údajov fyzických osôb/právnických – klientov pri objednávke služieb alebo tovarov, alebo služieb (distribúcia elektronických súčiastok) poskytovaných prevádzkovateľom na základe objednávky (telefonickej, e-mailovej, cez objednávkový formulár na webe, e-shop) 

Názov IS

Zmluvné vzťahy – klienti FO /IS12/

Právny základ

Zmluvný vzťah  medzi prevádzkovateľom a zákazníkom založený potvrdenou objednávkou alebo zmluvou v rámci predmetu podnikania prevádzkovateľa,   povolený Ústavou Slovenskej republiky, Občianskym zákonníkom, Obchodným zákonníkom, 

Zákon č. 455/1991 Zb., Zákonom o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon) a  súvisiacimi právnymi predpismi. /Čl. 6 ods. 1 písm. b)/ Spracovanie osobných údajov Fyzickej osoby – zákazníka je nevyhnutné na plnenie predmetu zmluvného vzťahu, ktorého zmluvnou stranou je dotknutá osoba – zákazník....

Alebo:

Bez právneho základu

Kategórie príjemcov

orgány štátnej správy, verejnej moci a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov,  

poverení zamestnanci

Kategórie dotknutých osôb

fyzické osoby - klienti

Kategórie osobných údajov

meno, priezvisko, 

adresa, 

telefónne číslo,

e-mail.   


Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku


13. KAMEROVÝ SYSTÉM MONITORUJÚCI PRIESTORY PRÍSTUPNÉ VEREJNOSTI /IS13/


Účel spracúvania osobných údajov: Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je monitorovanie priestorov prístupných verejnosti z dôvodu ochrany majetku a zdravia.

Názov IS

Kamerový systém monitorujúci priestory prístupné verejnosti /IS13/

Právny základ

Oprávnený záujem v zmysle článku 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia. Hlavným oprávneným záujmom je ochrana majetku a bezpečnosti prevádzkovateľa a dotknutých osôb

Kategórie príjemcov

Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov, 

Poisťovne

Policajný zbor

poverení zamestnanci

Kategórie dotknutých osôb

fyzické osoby, ktoré vstúpili do priestorov prevádzkovateľa, ktoré sú prístupné verejnosti

samotná verejnosť

Kategória osobných údajov

Videozáznam (postava, identifikačné znaky, tvár dotknutej osoby

Lehoty na vymazanie osobných údajov

3 dní po dni v ktorom bol záznam vyhotovený


14. BOZP zamestnancov /IS14/

Účel spracúvania: komplexné zabezpečenie BOZP a s tým súvisiace úkony ako vedenie evidencie a registrácie pracovných úrazov, ako aj evidencia z vykonaných kontrol dodržiavania predpisov BOZP, školení zamestnancov 

Názov informačného systému

BOZP zamestnancov /IS14/

Právny základ

Právnym základom spracúvania osobných údajov je Ústava Slovenskej republiky, zákon NR SR č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Vyhláška MPSVaR č. 500/2006 Z. z., ktorou sa ustanovuje vzor Záznamu o registrovanom pracovnom úraze, zákon NR SR č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi, v znení neskorších predpisov a jeho vykonávacie predpisy, vyhláška MV SR č. 121/2002 Z. z. o požiarnej prevencii v znení neskorších predpisov.

Kategórie príjemcov

Kontrolné orgány

poverení zamestnanci

sprostredkovateľ

Kategórie dotknutých osôb

Fyzické osoby – zamestnanci, bývalí zamestnanci , 

Kategórie osobných údajov

Titul, meno, priezvisko

Podpis

Údaje o odbornej spôsobilosti, (preukazy)

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku


15. Pracovná zdravotná služba zamestnancov /IS15/

Účel spracúvania: komplexné zabezpečenie pracovnej zdravotnej služby a s tým súvisiace úkony ako vedenie evidencie a registrácie zdravotných posudkov.

Plnenie povinností zamestnávateľa súvisiacich s pracovným pomerom, štátnozamestnaneckým pomerom alebo obdobným vzťahom ( napríklad na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru) vrátane agendy bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. 

Názov informačného systému

Pracovná zdravotná služba  zamestnancov /IS15/

Právny základ

Právnym základom spracúvania osobných údajov je Ústava Slovenskej republiky, zákon NR SR č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Zákon NR SR č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov, v znení neskorších predpisov a súvisiace právne predpisy

Oprávnený záujem zamestnávateľa v zmysle článku 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia, pričom hlavný záujem zamestnávateľa je prideľovať prácu zamestnancovi druhu a rozsahu korešpondujúceho zdravotnému stavu zamestnanca, ako aj predchádzanie vzniku chorôb z povolania a umožniť prispôsobenie pracovných podmienok zdravotnému stavu zamestnanca

Kategórie príjemcov

orgány verejnej moci, štátnej a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov

- zdravotné poisťovne, doplnkové dôchodkové sporiteľne, doplnkové správcovské spoločnosti

-poverení zamestnanci

sprostredkovateľ PZS

Kategórie dotknutých osôb

Fyzické osoby – zamestnanci, bývalí zamestnanci , 

Kategórie osobných údajov

meno, priezvisko, titul,

dátum a miesto narodenia,

rodné číslo, adresa, bydlisko,

pracovné zaradenie,

zdravotná dokumentácia, údaje o priebehu a výsledkoch vyšetrení, o liečbe a ďalších významných okolnostiach súvisiacich so zdrav. stavom a s postupom pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti, údaje o epidemiologicky závažných skutočnostiach.

Prijímanie znevýhodnených uchádzačov: 

- údaje o ZŤP

- údaje o zdravotnej spôsobilosti ( spôsobilý /nespôsobilý na prácu v rámci vstupnej zdravotnej prehliadky

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku


16. Evidencia zdravotných posudkov zamestnancov o ich spôsobilosti na prácu - Lekárske potvrdenie /IS16/

Účel spracúvania: V rámci predmetnej agendy účelom spracúvania osobných údajov je plnenie povinnosti povinnej osoby a to vyplývajúcich zo zákona č. Zákon 355/2007 o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a zákona 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a to evidencia zdravotných prehliadok rizikových a vybraných pracovísk.

Vzhľadom na účel pre naplnenie týchto povinností prevádzkovateľ je oprávnený priamo požiadať fyzickú osobu klienta, aby predložila doklad totožnosti, alebo inak dostatočne preukázala totožnosť aj preukázanie totožnosti prostredníctvom Technických zariadení.

Názov informačného systému

Evidencia zdravotných posudkov zamestnancov o ich spôsobilosti na prácu - Lekárske potvrdenie /IS18/

Právny základ

Zákon 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

Zákon 355/2007 o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov


Oprávnený záujem zamestnávateľa v zmysle článku 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia, pričom hlavný záujem zamestnávateľa je prideľovať prácu zamestnancovi druhu a rozsahu korešpondujúceho zdravotnému stavu zamestnanca, ako aj predchádzanie vzniku chorôb z povolania a umožniť prispôsobenie pracovných podmienok zdravotnému stavu zamestnanca

Kategórie príjemcov

Poverení zamestnanci

BOZP technik

Pracovná zdravotná služba

Kontrolné orgány

Kategórie dotknutých osôb

Fyzické osoby – zamestnanci prevádzkovateľa

Kategórie osobných údajov

Titul meno priezvisko adresa rodné číslo, dátum narodenia, 

Údaje o zamestnávateľovi

Spôsobilosť na práce pre daný faktor pracovného prostredia

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku


17. EVIDENCIA REKLAMÁCIÍ /IS17/

Účel spracúvania osobných údajov: Osobné údaje v danej agende sa spracúvajú za účelom vybavenia priebehu reklamácie, vzhľadom na zákonné právo klienta, ak prevádzkovateľ klientovi dodal tovar alebo službu. V rámci účelu sa jednotlivé reklamácie zaznamenávajú do evidencie, tzv. knihy reklamácií. Následne po zaznamenaní sa reklamácia vybavuje v stanovených lehotách.

Názov IS

Evidencia reklamácií /IS17/

Právny základ

Plnenie zákonných povinností  prevádzkovateľa vyplývajúcich z osobitných právnych predpisov najmä:

Zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky  zákonník v znení neskorších predpisov, 

Zákon č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov, 

Zákon č. 250/2007 Z. z. o ochrane spotrebiteľa a o zmene zákona Slovenskej národnej rady č.372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov zmluvy uzatvorené v zmysle vyššie uvedených právnych predpisov.

Kategórie príjemcov

zamestnanci prevádzkovateľa 

orgány štátnej správy, verejnej moci a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov, 

poverení zamestnanci

Kategórie dotknutých osôb

Zákazník prevádzkovateľa uplatňujúci si svoje právo na reklamáciu 


Kategórie osobných údajov

meno, priezvisko, adresa trvalého pobytu alebo pobytu, kontaktné údaje, číslo účtu

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku


18. EVIDENCIA KLIENTOV /IS18/

Účel spracúvania: V danom informačnom systéme dochádza k spracúvaniu osobných údajov fyzických osôb a právnických osôb a to klientov ako registrovaných klientov pri objednávke tovarov a služieb, ktoré poskytuje poskytovateľ a to za účelom vedenia evidencie jednotlivých klientov a zoznamov kontaktov.

Názov informačného systému

Evidencia klientov /IS18/

Právny základ

Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov.

Zároveň dotknutá osoba má právo svoj súhlas kedykoľvek odvolať. 

Odvolanie súhlasu nemá žiaden vplyv na zákonnosť daného spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

Kategórie príjemcov

Orgány štátnej správy, verejnej moci a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov

-poverení zamestnanci

Kategórie dotknutých osôb

Fyzické osoby/ právnické osoby - klienti

Kategórie osobných údajov

Titul, meno, priezvisko

e-mailová adresa

telefónne číslo

adresa – fakturačná, korešpondenčná, bydlisko

fakturačné údaje

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku


19. IDENTIFIKÁCIA KLIENTA /IS19/

Účel spracúvania: V rámci predmetnej agendy účelom spracúvania osobných údajov je plnenie povinnosti povinnej osoby a to vyplývajúcich zo zákona č. 297/2008 Z. z. o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a ochrane pred financovaním terorizmu a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Účelom je najmä splniť v rámci zákona povinnosť identifikovať klienta a overiť identifikáciu podľa §7, §8 a §10. Prevádzkovateľ je povinný k identifikácii pristúpiť aj v rámci uskutočňovania predzmluvných vzťahov, teda pred samotným uzatvorením obchodného vzťahu.

Vzhľadom na účel pre naplnenie týchto povinností prevádzkovateľ je oprávnený priamo požiadať fyzickú osobu klienta, aby predložila doklad totožnosti, alebo inak dostatočne preukázala totožnosť aj preukázanie totožnosti prostredníctvom Technických zariadení.

Názov informačného systému

Identifikácia klienta /IS19/

Právny základ

Zákon č. 297/2008 Z. y. o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a ochrane pred financovaním terorizmu a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

Kategórie príjemcov

Poverení zamestnanci    

Kategórie dotknutých osôb

Fyzické osoby - Klienti prevádzkovateľa, osoby v mene prevádzkovateľa konajúce( v prípade aj je klient právnickou osobou )

Kategórie osobných údajov

Titul meno priezvisko adresa rodné číslo, dátum narodenia, druh a číslo dokladu totožnosti, adresa miesta podnikania, štátna príslušnosť

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku


20. Osoba riadiaca a zodpovedajúca za riadenie informačných tokov /IS20/

Účel spracúvania osobných údajov:  Účelom vedenia danej spracovateľskej činnosti je evidencia a zverejňovanie titulu, mena, priezviska, telefonického kontaktu a adresy elektronickej pošty funkcie v rámci plnení povinností prevádzkovateľa v súvislosti so zákonom 18/2018 Z.z. zákon o ochrane osobných údajov.

Názov IS

Osoba riadiaca a zodpovedajúca za riadenie informačných tokov /IS20/

Právny základ

Súhlas dotknutej osoby

Kategórie príjemcov

verejnosť

Kategórie dotknutých osôb

fyzické osoby – zamestnanec prevádzkovateľa

Kategórie osobných údajov

Titul, meno, priezvisko, pracovné zaradenie, telefonický kontakt, adresa elektronickej pošty

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Po dobu trvania zodpovednosti 

30 dní po odvolaní súhlasu


21. EVIDENCIA UCHÁDZAČOV O ZAMESTNANIE /IS21/

Účel spracúvania osobných údajov:  Účelom vedenia danej databázy a to uchádzačov o zamestnanie, ktorý zaslali žiadosti o prijatie do zamestnania prevádzkovateľovi, na báze dobrovoľnosti, alebo na základe výberového konania ako aj bez vypísaného a vyhláseného výberového konania so zámerom možného kontaktu o vyhlásenom výberovom konaní do budúcna v prípade, ak prevádzkovateľ nemá momentálne vhodné voľné pracovné miesto, alebo ak ho prevádzkovateľ obsadil iným uchádzačom.

Názov IS

Evidencia uchádzačov o zamestnanie /IS21/

Právny základ

Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

Kategórie príjemcov

poverení zamestnanci

IT správca

Kategórie dotknutých osôb

fyzické osoby - Uchádzač o zamestnanie

Kategórie osobných údajov

Údaje uvedené v životopise, motivačnom liste a ďalších požadovaných dokumentoch potvrdzujúcich požadovanú kvalifikáciu, najmä meno, priezvisko, rodné meno, titul, vzdelanie, pracovná prax, zamestnanie, pracovné zaradenie, funkcia, priebeh predchádzajúcich zamestnaní, dátum narodenia, miesto narodenia, okres narodenia, trvalý pobyt, prechodný pobyt, predchádzajúci pobyt, rodinný stav, kontakt – telefonický, e-mail,  číslo OP, resp. cestovného dokladu, iné identifikačné údaje, výpis z registra trestov, osvedčenie o získanom vzdelaní v odbore

-fotografia uchádzača o zamestnanie

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku


22. KONTAKTNÝ FORMULÁR /IS22/

Účel spracúvania: V predmetnom informačnom systéme dochádza k spracúvaniu osobných údajov fyzických osôb, ktoré kontaktovali prevádzkovateľa prostredníctvom kontaktného formuláru prístupného na webovom sídle spoločnosti. Prevádzkovateľ spracúva uvedené údaje pre účely odpovedania a následnej komunikácie s konkrétnou osobou. 

Názov IS

Kontaktný formulár /IS22/

Právny základ

Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

Kategórie príjemcov

poverení zamestnanci 

Kategórie dotknutých osôb

fyzické osoby, ktoré kontaktovali prevádzkovateľa s dopytom prostredníctvom kontaktného formuláru.

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku

Kategórie osobných údajov

meno, priezvisko, 

e-mail

t.č.

predmet záujmu/dopytu 


23. Elektronický dochádzkový systém – biometria  /IS23/

Účel spracúvania: Účelom spracúvania osobných údajov v rámci tejto agendy je snímanie odtlačku prsta dotknutej osoby, ktoré funguje na princípe snímania papilárnych línii prsta, ktoré vytvorí na snímanom prste sieť bodov, táto sieť spočíta a porovnáva body jednotlivých línii prsta, ktoré unikátne vytvárajú záhyby, ukončenia, oblúky a vytvára štatistickú maticu, ktorá hodnoty prevedie na binárnu sústavu čísel, odtlačok prsta sa stáva sústavou čísel, zariadenie neukladá fotografie odtlačku, iba sústavu čísel. Pri prístupe človeka zariadenie zosníma odtlačok, porovná sústavu čísel so sústavou uloženou a vyhodnotí prístup ako povolený alebo zamietnutý. Identifikácia a snímanie potrebuje na snímanie a vyhodnotenie náhodný počet bodov, z matematického reťazca nie je možná spätná rekonštrukcia odtlačku prsta.

Názov informačného systému

Elektronický dochádzkový systém  - biometria /IS23/

Právny základ

Oprávnený záujem v zmysle článku 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia. Hlavným oprávneným záujmom je vedenie dochádzky zamestnancov elektronickým spôsobom.

Kategórie príjemcov

Poverení zamestnanci prevádzkovateľa

Kategórie dotknutých osôb

Zamestnanec, ktorý je evidovaný v dochádzkovom systéme

Kategórie osobných údajov

Odtlačok  horných koncových článkov prstov

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku


24. MATERSKÁ SPOLOČNOSŤ – cezhraničný prenos /IS24/

Účel spracúvania osobných údajov: V rámci daného informačného toku dochádza k prenosu a spracovávaniu osobných údajov dotknutých osôb materskou spoločnosťou a to jednak posun a spracovávanie osobných údajov FO -zamestnancov, ich rodinných príslušníkov, dodávateľov, obchodných partnerov, klientov a ostatných dotknutých osôb v rámci teambuildingov ako aj prenosu a spracovávaniu osobných údajov FO- zamestnancov a iných dotknutých osôb v rámci preškoľovacieho procesu v rámci agendy materskej spoločnosti.

Názov IS

Materská spoločnosť – cezhraničný prenos /IS 24/

Právny základ

Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

Kategórie príjemcov

-poverení zamestnanci

-materská spoločnosť 

Kategórie dotknutých osôb

FO – zamestnanci a ich rodinný príslušníci

Dodávatelia

Odberatelia/klienti

Obchodní partneri


Kategórie osobných údajov

Meno

Priezvisko

Adresa 

Telefonický kontakt

e-mail

pracovné zaradenie

Fakturačné údaje odberateľov, dodávateľov a údaje o ich zástupcov ich zástupcov (Meno

Priezvisko, Adresa ,Telefonický kontakt

e-mail, pracovné zaradenie)


Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku


25. Firemná aplikácia /IS25/

Účel spracúvania osobných údajov: V danom informačnom toku dochádza k spracovávaniu osobných údajov dotknutých osôb -zamestnancov prevádzkovateľa a to v rámci firemnej aplikácie pre príjem tovaru v rámci skladového hospodárstva., ktorá zaznamenáva jednak samotný tovar v rámci skladového hospodárstva a osobu manipulujúcu s daným tovarom.

Názov IS

Firemná aplikácia /IS25/

Právny základ

Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

Kategórie príjemcov

poverení zamestnanci

Kategórie dotknutých osôb

Zamestnanci prevádzkovateľa

Kategórie osobných údajov

Meno, priezvisko zamestnanca

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku


26. ZOZNAM ÚCASTNÍKOV ŠKOLENÍ -  teambuildingov /IS26/

Účel spracúvania osobných údajov: V rámci daného informačného toku dochádza k prenosu a spracovávaniu osobných údajov dotknutých osôb materskou spoločnosťou ako aj prevádzkovateľom informačného toku a to v podobe tvorby zoznamov FO/PO a ich zástupcov pri účasti na školeniach, teambuilingoch uskutočňovaných materskou spoločnosťou ako aj prevádzkovateľom samostatne.

Názov IS

ZOZNAM ÚCASTNÍKOV ŠKOLENÍ -  teambuildingov  /IS 26 /

Právny základ

Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

Kategórie príjemcov

-poverení zamestnanci

-materská spoločnosť 

-sprostredkovateľ iventových služieb

Kategórie dotknutých osôb

FO – zamestnanci a ich rodinný príslušníci

Dodávatelia

Odberatelia/klienti

Obchodní partneri

Kategórie osobných údajov

Meno

Priezvisko

Adresa 

Telefonický kontakt

e-mail

pracovné zaradenie

Fakturačné údaje odberateľov, dodávateľov a údaje o ich zástupcov ich zástupcov (Meno

Priezvisko, Adresa ,Telefonický kontakt

e-mail, pracovné zaradenie)

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku


27. Zabezpečenie eventových služieb /IS27/

Účel spracúvania osobných údajov: V rámci daného informačného toku dochádza k prenosu a spracovávaniu osobných údajov dotknutých osôb a to v podobe zoznamov FO pre zabezpečenie eventových služieb sprostredkovateľom.

Názov IS

Zabezpečenie eventových služieb /IS27/

Právny základ

Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

Kategórie príjemcov

-poverení zamestnanci

-materská spoločnosť 

-sprostredkovateľ eventových služieb

Kategórie dotknutých osôb

FO – zamestnanci a ich rodinný príslušníci

Dodávatelia

Odberatelia/klienti

Obchodní partneri

Kategórie osobných údajov

Titul, Meno, Priezvisko

Adresa 

Telefonický kontakt, e-mail

pracovné zaradenie

Fakturačné údaje odberateľov, dodávateľov a údaje o ich zástupcov ich zástupcov (Meno

Priezvisko, Adresa ,Telefonický kontakt

e-mail, pracovné zaradenie)

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku



28. newsletter /IS28/

Účel spracúvania: V danom informačnom systéme dochádza k spracúvaniu osobných údajov fyzických osôb a právnických osôb a to konkrétne e-mailových kontaktov za účelom rozosielania newsletterov.

Názov informačného systému

Newsletter /IS28/

Právny základ

Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov.

Zároveň dotknutá osoba má právo svoj súhlas kedykoľvek odvolať. 

Odvolanie súhlasu nemá žiaden vplyv na zákonnosť daného spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

Kategórie príjemcov

-poverení zamestnanci

-obchodní partneri

-materská spoločnosť

Kategórie dotknutých osôb

Fyzické osoby , Právnické osoby

Kategórie osobných údajov

Titul, meno, priezvisko

e-mailová adresa

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku


29. PROPAGÁCIA PREVÁDZKOVATEĽA – referencie konkrétneho klienta /IS29/

Účel spracúvania osobných údajov: Zverejňovanie názvov konkrétnych klientov a ich referencií na oficiálnej webovej stránke prevádzkovateľa, v interných priestoroch prevádzkovateľa, na sociálnych sieťach poprípade na intranete.

Názov IS

Propagácia prevádzkovateľa – referencie konkrétneho klienta /IS29/

Právny základ

Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

Kategórie príjemcov

poverení zamestnanci

verejnosť, návštevníci webového sídla

Kategórie dotknutých osôb

Klienti prevádzkovateľa

Kategórie osobných údajov

Názov klienta, logo klienta, titul, meno, priezvisko, pracovná pozícia  

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku


30. ODBORNÁ PRAX ŠTUDENTOV /IS30/

Účel spracúvania osobných údajov: Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je zabezpečenie odbornej praxe žiakov

Názov IS

Odborná prax študentov/IS30/

Právny základ

Zákon 61/2015 Z. z. o odbornom vzdelávaní a príprave a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Kategórie príjemcov osobných údajov

poverení zamestnanci

Kategórie dotknutých osôb

FO – žiaci

Školské zariadenie

Kategórie osobných údajov

Údaje o žiakoch, meno, priezvisko, trieda, podpis

Údaje o škole 

Údaje o organizácii

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku


31. Platobné karty /IS31/

Účel spracúvania osobných údajov: V rámci daného informačného toku dochádza k prenosu a spracovávaniu osobných údajov dotknutých osôb – klientov prevádzkovateľa, ktorí platbu uskutočňujú prostredníctvom platobnej karty vydanej v príslušnej bankovej inštiúcii, cez platobnú bránu

Názov IS

Platobné karty /IS31/

Právny základ

Oprávnený záujem prevádzkovateľa.

Kategórie príjemcov

-poverení zamestnanci

-obchodný partneri

Kategórie dotknutých osôb

FO/PO – klienti prevádzkovateľa

Kategórie osobných údajov

Meno

Priezvisko

Názov spoločnosti

Číslo platobnej karty

Platnosť platobnej karty

Cv kód karty

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku


32. PROPAGÁCIA PREVÁDZKOVATEĽA – fotografie dotknutých osôb/IS32/

Účel spracúvania osobných údajovZverejňovanie fotografií zamestnancov a dotknutých osôb (verejnosti) so zámerom budovať dobré meno prevádzkovateľa, propagovať prevádzkovateľa na jeho webovom sídle, vo vnútorných administratívnych priestoroch, na sociálnych sieťach, prípadne na intranete.

Názov IS

Propagácia prevádzkovateľa - fotografie dotknutých osôb /IS32/

Právny základ

Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

Kategórie príjemcov

poverení zamestnanci

Kategórie dotknutých osôb

zamestnanci prevádzkovateľa IS,

verejnosť.

Kategórie osobných údajov

Titul,meno a priezvisko,

pracovné zaradenie,

fotografia (farebná alebo čiernobiela),

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Propagačné filmy, fotografické materiály priamo nadväzujúce a viažuce sa k prevádzkovateľovi

Podľa registratúrneho plánu/poriadku-30 dní po odvolaní súhlasu


33. PROPAGÁCIA PREVÁDZKOVATEĽA – videozáznamy dotknutých osôb /IS33/

Účel spracúvania osobných údajov: Zverejňovanie videozáznamov zamestnancov a dotknutých osôb (verejnosti) so zámerom budovať dobré meno prevádzkovateľa, propagovať prevádzkovateľa na jeho webovom sídle, vo vnútorných administratívnych priestoroch, na sociálnych sieťach, na youtube, prípadne na intranete.

Názov IS

Propagácia prevádzkovateľa - videozáznamy dotknutých osôb /IS33/

Právny základ

Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

Kategórie príjemcov

poverení zamestnanci

Kategórie dotknutých osôb

zamestnanci prevádzkovateľa IS,

verejnosť.

Kategórie osobných údajov

Videozáznam (postava, identifikačné znaky, tvár dotknutej osoby, hlas dotknutej osoby a iné identifikačné znaky zaznamenané na videozázname)

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Propagačné filmy, fotografické materiály priamo nadväzujúce a viažuce sa k prevádzkovateľovi

Podľa registratúrneho plánu/poriadku-30 dní po odvolaní súhlasu


34. PROPAGÁCIA PREVÁDZKOVATEĽA – zverejňovanie dodávateľov (TOP ZNAČKY)/IS34/

Účel spracúvania osobných údajov: Zverejňovanie názvov dodávateľov prevádzkovateľa so zámerom budovať dobré meno prevádzkovateľa, propagovať prevádzkovateľa na jeho webovom sídle, vo vnútorných administratívnych priestoroch, na sociálnych sieťach, prípadne na intranete

Názov IS

Propagácia prevádzkovateľa– zverejňovanie dodávateľov(TOP ZNAČKY)/IS34/

Právny základ

Oprávnený záujem prevádzkovateľa

Kategórie príjemcov

poverení zamestnanci

verejnosť

Kategórie dotknutých osôb

Dodávatelia prevádzkovateľa, ich logá názvy

Kategórie osobných údajov

Logo dodávateľa, názov

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku


35. PROPAGÁCIA PREVÁDZKOVATEĽA – zverejnenie zamestnancov na webovom sídle prevádzkovateľa /IS35/

Účel spracúvania osobných údajov: Zverejňovanie konkrétnych zamestnancov na oficiálnej webovej stránke prevádzkovateľa, v interných priestoroch prevádzkovateľa, na sociálnych sieťach poprípade na intranete.

Názov IS

PROPAGÁCIA PREVÁDZKOVATEĽA – zverejnenie zamestnancov na webovom sídle prevádzkovateľa /IS35/

Právny základ

Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

Kategórie príjemcov

poverení zamestnanci

verejnosť

Kategórie dotknutých osôb

Zamestnanci prevádzkovateľa

Kategórie osobných údajov

Titul, meno, priezvisko, fotografia, telefonický kontakt, e-mailová adresa, pracovné zaradenie 

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku


36.PROPAGÁCIA PREVÁDZKOVATEĽA – DOKUMENTÁCIA Z PODUJATÍ /IS36/

Účel spracúvania osobných údajov: Účelom spracúvania je propagácia prevádzkovateľa, jeho činnosti a aktivít. Z podujatia, ktorého je dotknutá osoba účastníkom sú zhotovené o účastníkoch, zaujímavých momentoch a aktivitách vyhotovené fotografie a v určitých prípadoch videozáznam. Fotografie alebo videozáznamy môžu byť zverejnené na oficiálnej webovej stránke prevádzkovateľa alebo sociálnych sieťach prevádzkovateľa – tzv. funpage.

Názov IS

Propagácia prevádzkovateľa -dokumentácia z podujatí /IS36/

Právny základ

Oprávnený záujem v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia GDPR. Hlavný záujem je propagovať činnosť prevádzkovateľa v záujme zvýšiť povedomie o jeho činnosti i mimo zárobkových aktivitách, ktoré realizuje na vlastné náklady. 

Zverejnenie fotografií nenarušuje vážnosť, dôstojnosť ani bezpečnosť dotknutých osôb, dotknuté osoby majú právo prejaviť nesúhlas/nezáujem so zverejnením fotografií priamo na mieste, alebo prostredníctvom e-mailu.

Kategórie príjemcov

poverení zamestnanci

návštevník oficiálnej webovej stránky prevádzkovateľa, 

marketingová agentúra

Kategórie dotknutých osôb

Zamestnanec

Verejnosť prítomná na organizovanou podujatí

Kategórie osobných údajov

Fotografia alebo videozáznam, na kt. Sa nachádza podobizeň dotknutej osoby

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/ poriadku


37. e-shop /IS37/

Účel spracúvania: V danom informačnom systéme dochádza k spracúvaniu osobných údajov fyzických osôb a právnických osôb a to klientov nakupujúcich  v e-shope prevádzkovateľa a to aj bez registrácie za účelom vedenia evidencie jednotlivých klientov a zoznamov kontaktov. 

Názov informačného systému

E - shop /IS37/

Právny základ

Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov.

Zároveň dotknutá osoba má právo svoj súhlas kedykoľvek odvolať. 

Odvolanie súhlasu nemá žiaden vplyv na zákonnosť daného spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

Kategórie príjemcov

Poverení zamestnanci

Obchodní partneri

Kategórie dotknutých osôb

Fyzické osoby – klienti, PO-klienti

Kategórie osobných údajov

Fakturačné údaje, kontaktné údaje: meno, priezvisko, e-mail, telefonický kontakt

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Evidencia klientov 5 rokov


38. Vytvorenie zákazníckeho účtu  - registrácia  /IS38/

Prevádzkovateľ prijal primerané personálne, technické a organizačné opatrenia a to hlavne vo forme: 

Zabezpečenia trvalej dôvernosti, dostupnosti, integrity a odolnosti systémov spracovávania a služieb

Procesu pravidelného testovania hodnotenia a posudzovania účinnosti organizačných a technických opatrení slúžiacich k zaisteniu bezpečnosti spracúvania

Schopnosti včas zabezpečiť obnovu dostupnosti osobných údajov a tiež prístup k nim a to v prípade technického alebo fyzického incidentu

Účel spracúvania osobných údajov: Účelom spracúvania je vedenie evidencie klientov prehľad vzťahov (zmluvných a iných) medzi prevádzkovateľom a klientom. V danom informačnom systéme dochádza k vytvoreniu profilu zákazníka, zákazníkovi je pridelené ID, ktoré slúži na prihlásenie sa do zákazníckeho účtu cez oficiálnu webovú stránku prevádzkovateľa.

Názov IS

Vytvorenie zákazníckeho účtu - registrácia  /IS38/

Právny základ

Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov.

Zároveň dotknutá osoba má právo svoj súhlas kedykoľvek odvolať. 

Odvolanie súhlasu nemá žiaden vplyv na zákonnosť daného spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

Kategórie príjemcov

poverení zamestnanci

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku

Kategórie dotknutých osôb

Klienti prevádzkovateľa

Kategórie osobných údajov

Titul, meno priezvisko, e-mail, telefón, právna forma – fyzická, právnická osoba, kontaktné údaje, fakturačné údaje


39. e-shop – sledovanie správania zákazníka v rámci e-shopu/IS39/

Prevádzkovateľ prijal primerané personálne, technické a organizačné opatrenia a to hlavne vo forme: 

  • Zabezpečenia trvalej dôvernosti, dostupnosti, integrity a odolnosti systémov spracovávania a služieb

  • Procesu pravidelného testovania hodnotenia a posudzovania účinnosti organizačných a technických opatrení slúžiacich k zaisteniu bezpečnosti spracúvania

  • Schopnosti včas zabezpečiť obnovu dostupnosti osobných údajov a tiež prístup k nim a to v prípade technického alebo fyzického incidentu

ÚČEL spracúvania: V danom informačnom systéme dochádza k spracúvaniu osobných údajov fyzických osôb a právnických osôb a to klientov ako registrovaných klientov v e-shope prevádzkovateľa , dochádza k sledovaniu správania zákazníka v e-shope a to v podobe sledovania v ktorom kroku objednávky zákazník daný e-shop opúšťa.

Názov informačného systému

e-shop – sledovanie správania zákazníka v rámci e-shopu /IS39/

Právny základ

Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov.

Zároveň dotknutá osoba má právo svoj súhlas kedykoľvek odvolať. 

Odvolanie súhlasu nemá žiaden vplyv na zákonnosť daného spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

Kategórie príjemcov

Poverení zamestnanci

Obchodní partneri

Kategórie dotknutých osôb

Fyzické osoby – klienti, PO-klienti

Kategórie osobných údajov

-prihlasovacie meno

-Titul, meno, priezvisko

e-mailová adresa

telefónne číslo

štát

fakturačné údaje

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku


40. Vernostný program /IS40/

Účel spracúvania osobných údajov: Účelom spracúvania je vedenie evidencie registrovaných zákazníkov a hlavne v rámci služieb e-shopu prideľovať registrovaným zákazníkom vernostné body v rámci systému e-shopu prevádzkovaného prevádzkovateľom. Vernostné body registrovaný zákazník získava na základe nákupov v e-shope a následne je možné aby ich použil.

Názov IS

Vernostný programn/IS40/

Právny základ

Oprávnený záujem v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia GDPR. Hlavný záujem je uplatniť oprávnenie vyplývajúce z § 78 ods. 3 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, t.j. „Prevádzkovateľ, ktorý prevádzkuje e-shop je oprávnený prideľovať vernostné body registrovaným zákazníkom e-shopu.

Kategórie príjemcov

poverení zamestnanci

obchodní partneri

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku

Kategórie dotknutých osôb

Registrovaný klienti 

Kategórie osobných údajov

Titul, meno priezvisko, adresa, telefonický kontakt, e-mail,fakturačné údaje


41. PROPAGÁCIA PREVÁDZKOVATEĽA -Fotografie výrobkov realizovaných na mieru pre konkrétneho klienta /IS41/

Účel spracúvania osobných údajov: Evidovanie a zverejňovanie fotografií realizovaných produktov vypracovaných prevádzkovateľom pre konkrétneho klienta (referencie) so zámerom budovať dobré meno prevádzkovateľa, propagovať prevádzkovateľa prezentovaním kvality práce prevádzkovateľa na webovej stránke  prevádzkovateľa, vo vnútorných administratívnych priestoroch, na sociálnych sieťach, prípadne na intranete.

Názov IS

Propagácia prevádzkovateľa-fotografovanie výrobkov realizovaných na mieru pre konkrétneho klienta /IS41/

Právny základ

Oprávnený záujem v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia GDPR. Hlavný záujem prevádzkovateľa je propagovanie prevádzkovateľa prezentovaním kvality jeho práce.

Kategórie príjemcov

poverení zamestnanci

Kategórie dotknutých osôb

zamestnanci prevádzkovateľa IS,

verejnosť.

Kategórie osobných údajov

meno a priezvisko (v rámci evidencie. Meno, priezvisko na webovej stránke nie sú zverejnené)

fotografia (farebná alebo čiernobiela),

Lehoty na vymazanie osobných údajov

fotografické materiály viažuce sa ku prevádzkovateľovi

Podľa registratúrneho plánu/poriadku


42.Cokkies /IS42/

Účel spracúvaniaZapamätanie si používateľských nastavení, overenie prihlásenia, integrita zabezpečenia webu, lepšie prispôsobenie reklám záujmom dotknutých osôb a funkcionalite webstránok, vytváranie štatistík.

Názov informačného systému

Cookies /IS42/

Právny základ

V súlade s čl. 6 ods.1 písm. a) Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov na základe súhlasu dotknutej osoby

Kategórie príjemcov

Poskytovateľ služby,

Kategórie dotknutých osôb

Návštevníci webového sídla

Kategórie osobných údajov

IP ADRESA


Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku



43. ELEKTRONICKÁ VÝPLATNÁ PÁSKA /IS43/

Účel spracúvania: Spracúvanie osobných údajov fyzických osôb v pracovnoprávnom vzťahu v súvislosti s elektronickou výplatnou páskou

Názov informačného systému

ELEKTRONICKÁ VÝPLATNÁ PÁSKA /IS43/

Právny základ

V súlade s čl. 6 ods.1 písm. a) Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov na základe súhlasu dotknutej osoby

Kategórie príjemcov

Poskytovateľ služby, zamestnanec

Kategórie dotknutých osôb

Fyzické osoby v pracovno-právnom alebo v obdobnom právnom vzťahu

Kategórie osobných údajov

Bežné osobné údaje: 

e-mail, Údaje z výplatnej pásky (mzdové údaje zamestnanca)

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu/poriadku


44. MONITOROVANIE ZAMESTNANCOV - GPS /IS44/

Účel spracúvania osobných údajov : monitorovanie zamestnancov z dôvodu sledovania a dodržiavania pracovnej disciplíny v zmysle Zákonníka práce prostredníctvom: GPS

Názov IS

Monitorovanie zamestnancov - GPS/IS44/

Právny základ

Oprávnený záujem v zmysle článku 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia. 

Hlavným oprávneným záujmom je uplatnenie § 13 ods. 4 zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov pri kumulatívnom naplnení obligatórnej podmienky oboznámenia zamestnancov.

Kategórie príjemcov

Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov, 

poverení zamestnanci

Lehoty na vymazanie osobných údajov

softvér

Podľa registratúrneho plánu/ poriadku

Kategórie osobných údajov

Titul, meno , priezvisko, sledovanie pohybu a polohy prostredníctvom GPS

Kategórie dotknutých osôb

Zamestnanci prevádzkovateľa


45. MONITOROVANIE ZAMESTNANCOV – kamerový systém/IS45/

Účel spracúvania osobných údajov : monitorovanie zamestnancov z dôvodu sledovania a dodržiavania pracovnej disciplíny v zmysle Zákonníka práce prostredníctvom kamerového systému. Monitorovanie prostredníctvom kamerového systému je zavedené na pracovisku na ktorom dochádza k priamej manipulácii s tovarom a jeho balením. Monitorovanie je zavedené z dôvodu vyjasnenia reklamácií zo strany zákazníka a nezrovnalostiam pri samotnom balení tovaru.

Názov IS

Monitorovanie zamestnancov – kamerový systém /IS45/

Právny základ

Oprávnený záujem v zmysle článku 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia. 

Hlavným oprávneným záujmom je uplatnenie § 13 ods. 4 zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov pri kumulatívnom naplnení obligatórnej podmienky oboznámenia zamestnancov.

Kategórie príjemcov

Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov, 

poverení zamestnanci


Kamerový systém

60 dní

Kategórie osobných údajov

obrazový záznam z kamerového systému, podobizeň dotknutej osoby, hlas a iné identifikátory


Kategórie dotknutých osôb

Zamestnanci prevádzkovateľa


46. SÚŤAŽE NA SOCIÁLNEJ SIETI /IS46/

Účel spracúvania osobných údajov: V rámci predmetného IS sú osobné údaje spracúvané na účel organizovania a vyhodnocovania rôznorodých súťaží organizovaných prevádzkovateľom IS v rámci jeho profilu na sociálnej sieti Facebook a iných sociálnych sieťach. Do týchto súťaží sa môže zapojiť každá fyzická osoba nad 18 rokov, prostredníctvom sociálnych sietí. Hlavným účelom predmetného IS je vedenie evidencie súťažiacich, vzájomná komunikácia s nimi.

Názov IS

Súťaže na sociálnej sieti /IS46/

Právny základ

Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

Kategórie príjemcov

poverení zamestnanci

Kategórie dotknutých osôb

fyzické osoby - účastníci súťaží

Kategórie osobných údajov

titul, meno, priezvisko, názov sociálnej siete

Lehoty na vymazanie osobných údajov

Podľa registratúrneho plánu / poriadku

-odvolaním súhlasu ( bezodkladne )